Novinky - 13.08.2019 22:26

Mimoriadna pocta pre hviezdu Oktagon MMA od Mayweathera

Zdroj: huste.tv/Instagram

Uzbecký bojovník s českým srdcom Machmud Muradov si vypracoval v našich geografických šírkach obrovské meno a viacerí fanúšikovia sú presvedčení o tom, že má v 29 rokoch pred sebou ešte veľmi dlhú a úspešnú cestu zmiešanými bojovými umeniami. Momentálne je pod zmluvou v organizácii Oktagon MMA, pričom miestni promotéri mu vozia skutočne kvalitných súperov, ktorých vybavuje s obrovským prehľadom bez toho, aby sa obzvlášť zapotil.

V júni stačili Muradovovi necelé štyri minúty na to, aby epickým spôsobom ukončil duel so skúseným Brazílčanom Albertom Emilianom Pereirom, ktorý v Bratislave okúsil horkosť prehry len po štvrtý raz v kariére. O mesiac neskôr mu v ceste stál ešte skúsenejší Wendell De Oliveira Marques, ostrieľaný mnohými prestížnymi organizáciami. Dianie sa dostalo "až" do druhého kola a v ňom predčasný koniec na TKO.

"Mach" pritom má úzku spoluprácu so žijúcou boxerskou legendou Floydom Mayweatherom, ktorý sa v pondelok pričinil o to, že jeho meno sa môže dostať hlbšie do povedomia fanúšikov aj promotérov po celom svete. "Najlepší MMA bojovník na svete" napísal Američan k zverejnenej fotografii Muradova. Krátko na to zverejnil aj krátky highlight niektorých predčasných ukončení, ktoré má Uzbek na svojom konte a momentálne vďaka nim ťahá jedenásťzápasovú víťaznú šnúru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Floyd Mayweather (@floydmayweather),

Čo je možno ešte zaujímavejšie, na príspevok sa chytil Henry Cejudo, ktorý drží opasok v mušej aj bantamovej váhe. "Poslal by som ho do kolien" odkázal cez komentár, na čo mu Mayweather odpovedal, že keď trochu povyrastie, bude mať možnosť. Celkom trefná odpoveď, keďže je Cejudo o vyše dvadsať centimetrov nižší a na váhe mu oproti Muradovovi chýba zhruba 25 kilogramov.

Pokiaľ by však šlo o nejakého "niktoša" z česko-slovenskej organizácie, určite by sa nedostal na profil Mayweathera a hviezda UFC by o takýto instagramový príspevok ani nezavadila. V súčasnosti však ide o meno, ktoré v MMA berú vážne a samotný bojovník v minulosti avizoval, že v pozvánku do najslávnejšej organizácie verí, avšak rád by sa do nej dostal priamo a nie cez Contender Series. Hviezda bývalého XFN, ale aj Oktagon MMA a Night of Warriors rozhodne pred sebou má veľké duely a vzhľadom na to, ako ľahko vypína veteránov UFC, jeho limity sú ešte v nedohľadne.