Novinky - 19.08.2019 08:55

Jeden slabší deň. Sabbatini nepostúpil na záverečný turnaj sezóny

Zdroj: sita

Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini si neudržal vynikajúce štvrté miesto a v záverečnom kole turnaja BMW Championship klesol na konečnú delenú 16. pozíciu. Rodák z juhoafrického Durbanu predvádzal na podujatí play-off PGA Tour s dotáciou 9,25 milióna amerických dolárov v úvodných troch dňoch vynikajúcu hru. V nedeľu však zahral dve rany nad par ihriska a s celkovou bilanciou -12 sa prepadol do druhej desiatky výsledkovej listiny, čo ho pripravilo o účasť na vyvrcholení sezóny v podobe Tour Championship v Atlante.

Štyridsaťtriročný golfista v poslednom štvrtom kole od začiatku zaostával za výkonmi z predchádzajúcich dní. Na osemnástich jamkách si pripísal jediné birdie a až trikrát svietilo pri jeho mene bogey. Horší výsledok v nedeľu dosiahli iba piati hráči, pričom všetkým patrili pozície v spodnej časti výsledkovej listiny. Pre porovnanie, Sabbatini vo štvrtok aj v sobotu zvládol prejsť ihriskom v Medinahu na 67 úderov a v sobotu potreboval o jednu ranu viac. V nedeľu si však pripísal až 74 úderov.

Jeden slabší deň pripravil slovenského zástupcu o účasť na Tour Championship v Atlante, kde sa počas budúceho týždňa predstaví 30 najlepších golfistov sezóny podľa poradia vo FedexCupu. Sabbatini sa v tomto rebríčku pohyboval v piatok aj v sobotu na postupových priečkach, ale záverečné kolo ho odsunulo na 36. priečku. Naopak, Američan Justin Thomas sa triumfom na BMW Championship posunul na líderskú pozíciu a v Atlante môže získať prestížnu trofej.