Novinky - 22.08.2019 08:51

Najkratší titulový zápas? V bantame sa stretnú dve bombardérky

Zdroj: huste.tv/youtube

Celkom zaujímavá prestrelka sa črtá v ženskej bantamovej váhe UFC. Proti sebe sa postaví aktuálna šampiónka Amanada Nunesova a Holanďanka Germaine de Randamie. Obe sú mimoriadne tvrdé pästiarky a v klietke sa dlho zdržať nezvyknú. V čase keď sa Brazílčanka k opasku len prebíjala, zviedla dva päťkolové duely, oba s víťazným koncom. Okrem nich však zvyšné štyri zápasy za ostatné tri roky vyhrala knokautom v prvom kole. De Randamie stihla v UFC zatiaľ absolvovať sedem zápasov a počas nich presvedčila poltucet súperiek o tvrdosti svojich úderov a kopov. Naposledy v júli Aspen Laddovú, ktorú zrušila za šestnásť sekúnd. Hoci sa dá polemizovať o tom, či duel nebol Herbom Deanom ukončený predčasne, šlo už o jej tretie nadelené KO v tejto organizácii a vypýtala si odvetu s Nunesovou.

Dvojica totiž v minulosti už jeden súboj zviedla. Šlo len o druhý zápas rodáčky z Utrechtu po presune zo Strikeforce. Duel netrval ani štyri minúty a súčasná šampiónka dokázala súperku umlátiť lakťami. Tá však medzičasom nazberala nové skúsenosti, zlepšila svoju techniku aj silu a odvetný zápas by pokojne mohol mať opačný scenár. V princípe môže ísť o to, kto kvalitne trafí ako prvý. Niečo podobné ako v čisto brazílskom titulovom zápase v decembri, keď až šokujúco rýchlo poslala Nunesova k zemi Cris "Cyborg" Justinovú. Tá sa následne rozhádala s prezidetom UFC a možnosť odvety tým padla.

Duel je naplánovaný na UFC 245, ktorý sa uskutoční 14. decembra v Las Vegas. Nunesová a de Randamie s veľkou pravdepodobnosťou zvedú hlavný zápas večera. Okrem nich sa do akcie dostane aj minimálne ďalšia ženská dvojica. Jessica Eyeová v júni prehrou s Valentinou Ševčenkovou prišla o svoju trojzápasovú víťaznú šnúru, no stále patrí medzi popredné bojovníčky mušej váhy. Do cesty sa jej tento raz postaví vychádzajúca brazílska hviezda Viviane Araujová s impozantnou bilanciou 8-1.