Novinky - 27.08.2019 18:34

Motorka skončila v plameňoch, jazdec na nosidlách

Zdroj: huste.tv/Twitter

Sotva sa začala motorkárska Veľká cena Británie v kategórii MotoGP a už došlo k vážnej nehode. Zúčastnil sa jej Francúz Fabio Quartararo a Talian Andrea Dovizioso, pričom výrazne horšie skončil druhý menovaný. Quartararo v prvej zákrute stratil balans a spadol zo svojho motocykla, ktorý vošiel priamo do cesty Doviziosovi. Ten nemal najmenšiu šancu na situáciu zareagovať, v rýchlosti vyše sto kilometrov za hodinu naň vyšiel a následne sa ocitol v kotrmelcoch.

Po nepríjemnom páde ostal 33-ročný taliansky pretekár ležať mimo trate, zatiaľ čo jeho vozidlo pohltili plamene. Zasahovať tak museli zdravotníci, usporiadatelia aj hasiči v jednom momente a zraneného jazdca Ducati odniesli na nosidlách. Našťastie, následky tohto pádu nie sú mimoriadne vážne a do konca závodu na slávnom okruhu Silverstone boli diváci svedkami už len drámy v športovom zmysle slova.

V cielovej rovinke sa o víťazstvo popasoval Alex Rinz s Marcom Márquezom a o centimetre bol úspešnejší prvý menovaný. V dvanástom tohtosezónnom podujatí to bolo jeho druhé sezónne víťazstvo.