Novinky - 30.08.2019 09:00

Patrik Kincl: Momentálne sa sústredím na titulový zápas

Zdroj: Tomáš Horváth/Instagram

Za necelé tri týždne sa okrem turnaja Oktagon 14, uskutoční aj galavečer prestížnej poľskej organizácie KSW. Výročný päťdesiaty turnaj je naplánovaný na 14. septembra v Londýne a jednou z ústredných postáv bude aj český zápasník Patrik Kincl, ktorý sa postaví aktuálnemu šampiónovi welterovej váhy, Chorvátovi Robertovi Soldičovi v dueli o titul.

Bojovník známy z pôsobení v organizáciach ako sú GCF, vtedajšie ruské ACB (dnes ACA, pozn. red.), či XFN, absolvoval svoj posledný zápas koncom júna na turnaji Prague Fight Night. Tam dokázal poraziť rebríčkovo vyššie postaveného Taliana Mattia Schiavolina na body, no rokovania s KSW v tom čase už prebiehali: „Áno, bol som v kontakte s poľským manažmentom Artnox, ktorý o mne rokoval s KSW,“ potvrdil Kincl. Skúsený zápasník si tak nemohol dopriať dlhší oddych a okamžite musel odštartovať ďalšiu prípravu, tentokrát na najdôležitejší zápas jeho doterajšej kariéry: „Jasné, že by bolo super mať viac času, ale sú ponuky, po ktorých je treba skočiť. V zápase som sa nezranil a mám za sebou náročný kemp v USA, ktorý som si predĺžil následne v Nemecku a v Poľsku,“ ozrejmil.

Zápas so Schiavolinom sa odohral v strednej váhe, teda v kategórii do 84 kilogramov. Kinclovo telo navyše takmer nezvládlo zhadzovanie pred pražský turnajom na konci júna, keď nielen v Českej republike panovali obrovské horúčavy. Český zápasník tak má v príčine tohto kolapsu jasno: „Nebolo to tým, že by som niečo podcenil, alebo nezvládal, som profesionál. Podmienky, ktoré boli na vážení mi ale neurobili dobre,“ vysvetlil situáciu. Tentokrát to bude zápas o váhu nižšie, teda v kategórii do 77 kilogramov a navyše hneď o titul: „Bola to práca poľského manažmentu a náhody, keďže v čase rokovaní vypadol Paul Daley,“ reagoval Kincl na otázku, či ho ponuka zápasu priamo o titul prekvapila. Zároveň potvrdil, že sa v prestížnej organizácii zdrží dlhšie: „Áno, s titulovým zápasom prišla aj zmluva na viac zápasov.“

Patrik Kincl bol po problémoch XFN často spájaný s prípadným presunom do Oktagonu, keďže sa viacero zápasníkov poberalo práve týmto smerom. Skúsený fighter potvrdil, že s promotérmi Oktagonu rokoval, no neúspešne: „Áno, dvakrát sme sa stretli. Spoločnú reč sme zatiaľ nenašli, ale dohodli sa chlapci od nás z All Sports Academy,“ dodal na margo gymu, ktorý reprezentuje. Kincl počas svojej kariéry nastúpil proti viacerým známym menám ako sú Tomáš Kužela, Róbert Pukač, či Karlos Vémola. Práve Vémola je posledným zápasníkom, ktorý Kincla dokázal poraziť, no obaja už v minulosti mali takmer dohodnutú odvetu. Na otázku, či nad ňou stále premýšľa však odpovedal jednoznačne: „Momentálne sa sústredím na titulový zápas v najlepšej európskej organizácii.“

Či sa českému zástupcovi podarí ukoristiť pás prestížnej organizácie KSW sa dozvieme už čoskoro. Ak by sa mu to podarilo, zaradil by sa medzi zápasníkov ako sú Jiří „Denisa“ Procházka, či Tomáš Deák, ktorí sú momentálne taktiež šampiónmi svetových organizácii.