Novinky - 05.09.2019 09:01

Bývalá hviezda UFC sa vráti do oktagonu

Zdroj: huste.tv/youtube

Keď v prvý júnový deň vzdal zápas s Anthonym Smithom v Štokholme, položil rukavice doprostred oktagonu a odkráčal preč. Výpoveď tohto aktu Alexandra Gustafssona bola celkom jednoznačná, ale viacerí trochu očakávali, že by si to 32-ročný Švéd predsa len mohol rozmyslieť. Dočkali sa. Prehra so Smithom bola preňho druhou v rade a len po druhý raz v kariére sa mu stalo, že sa po prehranom zápase nedokázal vrátiť víťazstvom. V rozhovore vtedy povedal, že už viac nemá v sebe oheň potrebný pre zápasenie, no s odstupom pár mesiacov hodnotí toto rozhodnutie ako uponáhľané.

Priznal to v rozhovore pre portál MMA Viking, špecializovaný na severských bojovníkov, dokonca medzi ním a UFC už prebiehajú rokovania, kedy a proti komu by sa jeho návrat mohol uskutočniť. Do organizácie vstúpil už v roku 2009, a to mal za sebou len osem profesionálnych vystúpení. Zaradil sa však medzi hviezdy poloťažkej váhy a dvakrát sa v titulovom zápase postavil proti Jonovi Jonesovi. Práve nezvládnutá odveta pošramotila jeho sebavedomie a naklonila ho k ukončeniu kariéry. Allistair Training Center, pod ktorého záštitou bojuje, však okamžite avizoval, že bude pracovať na tom, aby názor zmenil.

"Zbehlo sa to pomerne rýchlo. Po pár dňoch vysedávania doma som cítil, že ma svrbia ruky a pýtajú si tréning," prezradil Gustafsson s tým, že už má vyhliadnutého aj potenciálneho súpera. Je ním Američan Luke Rockhold, ktorý len pred časom prešiel zo strednej váhy do poloťažkej a naposledy dostal KO od Jana Blachowicza. Od roku 2016 pritom udržiava pomalé zápasové tempo a do akcie sa dostáva len raz za rok. Cítiť to aj na výsledkoch, keďže v jeho štyroch najaktuálnejších vystúpeniach sú až tri prehry. O dátumoch zatiaľ Švéd hovoriť nechce: "Budem tvrdo trénovať, dostávať sa do formy a uvidíme, ako to pôjde. Zápas s Lukeom by bol skvelým comebackom. Je to tvrdý chlapík a legenda."