Novinky - 06.09.2019 15:01

Svetová rarita: titul ide obhajovať s dvomi prehrami v rade

Zdroj: huste.tv/youtube

V bojových športoch sme navyknutí na to, že šampión občas ide obhajovať svoj opasok s pozoruhodnou víťaznou šnúrou. Boxer Vladimir Kličko takto natiahol 22 duelov bez prehry, Chabib Nurmagomedov v MMA má dokonca šnúru 27 víťazstiev. Úplne iný scenár je však na programe v prestížnej organizácii One FC na scéne zmiešaných bojových umení. Angela Leeová sa na začiatku októbra stretne so svojou vyzývateľkou a jej najaktuálnejšia forma ukazuje dva prehrané súboje. Výrazne lepšie je na tom jej súperka Siung Ťing-nanová, ktorá nenašla premožiteľku už deväť zápasov. A aby bizarností nebolo málo, pred pol rokom knokautovala Leeovú.

Čiastočný podiel na tom má fakt, že One FC vletelo na scénu ako veľká voda, no svoju históriu píše len osem rokov a až takú širokú základňu zazmluvnených bojovníkov nemá. Druhým dôležitým faktom je, že ide o ženskú atómovú váhu, divíziu do 52 kilogramov, ktorú by sme vo svete našli v máloktorej organizácii. Ženy navyše medzi jednotlivými váhami prechádzajú často, a to je dôvodom, prečo drží Leeová opasok, hoci v tomto kalendárnom roku bola zdolaná už dvakrát.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Havaja v máji 2018 zdolala Japonku Yamaguchiovú a stala sa šampiónkou v "atomweight". V tej chvíli svoju profesionálnu bilanciu vylepšila na 9-0 a dostala chuť pobiť sa s elitnými bojovníčkami vyššej váhovej kategórie. V "strawweight" do 57 kilogramov narazila práve na Ťing-nanovú a v piatom kole šla k zemi po TKO. Napriek tomu ešte v tejto divízii zotrvala, stretla sa s Michelle Nicolinovou a podľahla jej na body. Američanka tak pochopila, že tadiaľ cesta nevedie a koncentruje sa na svoj opasok. Jej fanúšikovia veria, že v pôvodnej váhe to bude stará a nezdolaná Leeová, avšak Číňanka má bilanciu 14-1 a naposledy prehrala ešte v kalendárnom roku 2015.