Novinky - 06.09.2019 16:15

Český basketbalový coach si praje veľa vypitého piva fanúšikmi

Zdroj: huste.tv/youtube

Hovorí sa, že Čech sa nezaprie. Naši západní susedia sú účastníkmi tohtoročných majstrovstiev sveta v basketbale a vyvolalo to možno väčšiu pozornosť ako sa očakávalo. Dejiskom turnaja je síce Čína, ale stovky priaznivcov to neodradilo od toho, aby šli "nároďák" podporiť a v dueloch tohto tímu ich je poriadne počuť. Dobrými výkonmi sa za to odvďačili aj samotní hráči, ktorí síce podľahli Američanom 21-bodovým rozdielom, no následne zdolali o jedenásť bodov Japonsko a včera pokorili Turecko 91:76.

Výhra nad dvomi z troch súperov v skupine znamenala postup do ďalšej fázy šampionátu, v ktorej sa Česi budú konfrontovať s Brazíliou. Nečakaný úspech vníma tréner Ronen Ginzburg aj ako odmenu pre skvelých fanúšikov a svoje prianie formuluje úplne jasne: "Snáď fanúšikovia opäť vypijú veľa piva a podajú znova parádny výkon," Jeho slová citovala ešte pred súbojom s Tureckom TV Nova. Do sobotného duelu budú mať organizátori čo robiť, aby zlatého moku zabezpečili dostatok.

Česká výhra nad Tureckom sa zatiaľ radí medzi najväčšie prekvapenia tohtoročných majstrovstiev sveta. Veď výber z európsko-ázijských hraníc len dva dni predtým dostal duel s USA do predĺženia. Česi sa v ére samostatnosti do hlavného turnaja prebojovali vôbec prvý raz a okrem toho majú na konte päť účastí na európskom šampionáte.