Novinky - 08.09.2019 15:30

Čas spoznať toho najlepšieho. Chabib možno s vytúženým súperom

Zdroj: huste.tv/youtube

Nejeden slávny MMA bojovník si dojem z kariéry pošramotil tým, že zo scény neodišiel včas. Namiesto výslnia ho tak čakal pomerne tichý ústup zo scény po niekoľkých zbytočných prehrách a pokazení svojej bilancie. To však rozhodne nebol prípad Georgesa St. Pierra, ktorého najaktuálnejších trinásť zápasov sú samé víťazstvá. Koncom kalendárneho roka 2013 na čas svoju kariéru prerušil s odôvodnením, že potrebuje nejaký čas mimo klietky. Po štyroch rokoch sa vrátil duelom s Michaelom Bispingom a konfrontáciu dvoch dnešných členov Siene slávy vyhral. V roku 2018 sa opäť pohrával s myšlienkami na návrat, ale vo februári tohto kalendárneho roka definitívne oznámil svoj koniec.

Napriek tomu je s bilanciou 26-2 považovaný za jedného z najlepších bojovníkov, ktorí sa kedy v UFC objavili, a to nie len vo svojej welterovej váhe. Už dlhší čas sa pritom špekuluje, či ho k návratu neprinúti Chabib Nurmagomedov, ktorý šnúrou 28 víťazstiev v ľahkej váhe preberá Kanaďanove pozície. Viackrát sa pritom už špekulovalo, že by na tento zápas mohlo dôjsť a viacerí fanúšikovia by ho privítali s veľkým nadšením. GSP sa však domnieva, že nie je v záujme organizácie takéto niečo naplánovať. Nurmagomedov je podľa neho v súčasnosti veľkým klenotom a ak by tento zápas prehral, jeho sláva by padla bez toho, aby bol jeho 38-ročný premožiteľ akoukoľvek formou náhrady.

Ruský bojovník už párkrát po svojich zápasoch alebo na tlačových konferenciách meno St. Pierra skloňoval. "Svoj návrat nevidím vôbec nereálne, ale UFC nechce môj zápas s Chabibom a iná výzva ma momentálne nezaujíma. Podarilo sa mu rozšíriť záujem o UFC na stredný východ, do moslimskej komunity, stal sa idolom, ikonou a organizácia doňho investovala naozaj veľa," provokoval ešte pred víťazným zápasom Nurmagomedova v Abu Zabí. Zároveň dodal, že ak by šiel znova do niekoľkomesačného tréningového kempu, chce, aby to celé stálo za to. Očakáva preto, že duel GSP - Nurmagomedov by mal byť odpromovaný ešte viac ako keď zdolal britskú superhviezdu Bispinga pred dvomi rokmi.