Novinky - 09.09.2019 10:41

Rekonvalescenciu Frooma narušilo zranenie v kuchyni

Zdroj: huste.tv/Twitter

Kalendárny rok 2019 môže už teraz zaradiť medzi najsmolnejšie vo svojej kariére a vo svojom živote. Cyklista Chris Froome vystrašil fanúšikov, keď v júni po škaredom náraze do steny vo vysokej rýchlosti na čas ustúpil zo scény. Má za sebou operácie a na verejnosť sa dostali viaceré správy o jeho zlepšujúcom sa zdravotnom stave. Pridružilo sa však ďalšie zranenie, ku ktorému prišiel v kuchyni vlastného bytu.

Kolízia na bicykli vyzerala skutočne hrozivo, utrpel zlomeninu stehennej kosti, hrudníka a svoje si odniesol aj krčný stavec, lakeť a rebrá. Sám to zhodnotil tak, že žije len vďaka skvelej práci lekárov. Niet divu, že sa novinári uňho zastavujú na pravidelnej báze a vo veľkom prinášajú správy o tom, čo má Brit nové.

Keď sa už pomaly blížil jeho návrat do tréningu, opäť sa dostal na operačnú sálu. "Hlúpo som sa porezal na palci kuchynských nožom. Absolvoval som včera operáciu, aby šľacha držala v celku," napísal Froome zahanbene na Twitter. "Zdá sa, že toto naozaj nie je môj rok. Už sa neviem dočkať 2020," uzavrel úsmevne štvornasobný víťaz Tour De France.