Novinky - 10.09.2019 12:17

Mayweather plánuje obnovenie kariéry. Boxovať má v Číne

Zdroj: huste.tv

Samotná informácia možno až tak nešokuje, ale zaujímavé sú ďalšie okolnosti, ktoré sa črtajú. Začnime však postupne. Boxerská legenda Floyd Mayweather plánuje v 42 rokoch opäť aspoň na chvíľu obnoviť svoju kariéru. K jej uzatvoreniu sa pritom odhodlal už na konci kalendárneho roka 2015, keď zvládol duel s Andrem Bertom a udržal svoje opasky welterového šampióna WBC a WBA. V tom čase mal bilanciu 49-0 a doslova sa pýtalo jej zaokrúhlenie na päťdesiatku víťazstiev. Spravil tak v auguste 2017 v exhibícii proti Conorovi McGregorovi a o vyše dva roky ho ešte raz k návratu do ringu zlanáril japonský kickboxerský supertalent Tenshin Nasukawa. Slušný balík zhrabol za 139 sekúnd pobytu v ringu a opäť sa na čas odmlčal.

Jeho návrat avizujú Číňania, ktorí sú vraj veľmi blízko k dohode, podľa ktorej bude Mayweather bojovať práve v tejto krajine počas kalendárneho roka 2020. Hoci ohlas médií a verejnosti bol okamžitý, veľa zatiaľ promotéri neprezradili. Zvolali však tlačovú konferenciu na 18. septembra a počas nej budú zverejnené všetky okolnosti. Čínska vláda a aj tamojšie športové prostredie už údajne všetko na veľký zápas pripravilo, ale zopár detailov treba doladiť s americkými vyjednávačmi. Preto tá opatrnosť vo vyhláseniach.

Podľa viacerých indícií by malo ísť o súčasť programu, v ktorom bude rodák z Michiganu jednou z najvýraznejších tvárí čínsko-amerického priateľstva. To je na scéne bojových športov nadviazané už dlhší čas. MMA organizácie Bellator a japonský Rizin svoje dobré vzťahy potvrdili viacerými výmenami a požičaním bojovníkov, zatiaľ čo UFC zaznamenal veľký prienik na čínsky trh začiatkom septembra, keď sa Čang Wej-liová stala historicky prvou ázijskou šampiónkou v najprestížnejšej organizácii. Dejiskom Mayweatherovho zápasu má pritom byť juhočínska provincia Chaj-nan, ktorá by chcela zvýšiť turistický záujem aj prostredníctvom zaangažovania sa do prvotriednych športových akcií.