Novinky - 11.09.2019 20:24

Možno je najlepšou ťažkou váhou. Spečateniu zabránil sporný verdikt

Zdroj: huste.tv/youtube

Bojovník nemusí byť držiteľom opasku tej najslávnejšej organizácie, aby sa s ním vo svete počítalo ako s jednotkou. Dôkazom je pre mnohých tridsaťšesťročný Američan Ryan Bader, ktorý momentálne kraľuje Bellatoru a v prvý septembrový víkend mal svoje kvality potvrdiť súbojom s Francúzom Cheickom Kongom. Obaja pritom majú bohaté skúsenosti z UFC. Bader tam odbojoval okrúhlych dvadsať zápasov s vysoko priaznivou bilanciou. Potom kývol na lukratívnu ponuku konkurencie, kde získal opasok poloťažkej aj ťažkej váhy.

Zápas Bader - Kongo, ktorý bol zlatým klincom programu v kalifornskom San Jose, však skončil veľkým sklamaním. Pre šampióna to bol už piaty hlavný zápas po sebe, ktorý mu organizácia dopriala, všetky predošlé vyhral, no tento vstúpil do štatistík ako "No contest". Po necelých štyroch minútach rozhodca Mike Beltran súboj prerušil pre pichnutie do oka. K nemu došlo pri pretláčaní na pletive a prst Američana nepríjemne zablúdil do Kongovho oka.

Ako to už v podobných situáciách býva, privolaný bol doktor, ktorý zraneného bojovníka skontroloval a mal usúdiť, či je schopný v boji pokračovať. Na sklamanie prítomných divákov bol verdikt taký, že pichnutie bolo pomerne hlboké, v danej chvíli spôsobilo obmedzené videnie a 44-ročný veterán nebol schopný pokračovať. Viacerí mu pritom vyčítajú, že po dvoch tvrdých hákoch bol otrasený, dostal sa na zem pod súpera a nehodu s prstom súpera len "zneužil". Vyhodnotené to bolo ako nešťastná náhoda, a tak ostal držiteľom opasku Bader.