Novinky - 13.09.2019 13:07

UFC hrozí strata polonahých dievčat. Vraj vyšli z módy

Zdroj: huste.tv/youtube

Ultimate Fighting Championship sa po pätnásty raz predstaví na austrálskej pôde. Krajina už dala tejto organizácii viacerých kvalitných bojovníkov, dobré podmienky na organizovanie turnajov v Melbourne, Sydney či Brisbabe a po novom si začína klásť aj podmienky. Najnovšie poslala Američanom návrh, aby sa zbavili populárnych "Octagon Girls". Modelky, ktoré medzi kolami prejdú okolie klietky s číslom kola a pózujú na väčšine stretnutí, sa tešia na Instagrame veľkej popularite a niektoré ich mená nie sú menej známe ako mená bojovníkov.

Austrálčania sú však v týchto veciach o čosi konzervatívnejší. Polonahé dievčatá boli vynechané už na minuloročnej Veľkej cene Formuly 1 v Melbourne, zo športu sa postupne vytratili a podobné smerovanie krátko na to nabrali napríklad aj šípky. Zmenou prešli už aj niektoré bojové športy v krajine. Boxerský titulový zápas o titul oceánskeho šampióna na konci augusta už pohľad na atraktívne ženy neponúkol a ich funkciu prebrali dôstojne oblečení muži. Zmena mala dokonca právnu dohru, no výsledkom bolo, že rešpekt voči ženám je dôležitým krokom k eliminácii ďalších foriem násilia, najmä na nežnejšom pohlaví.

Najbližší austrálsky turnaj UFC prebehne 6. októbra v melbournskom Marvel Stadium. Aktérmi hlavného zápasu večera bude Robert Whittaker s Israelom Adesanyom a popri nich sa o slovo prihlási aj Al Iaquinta, Tai Tuivasa či Holly Holmová s Raquel Penningtonovou. "Naozaj v roku 2019 potrebujeme sporo odeté ženy promenádujúce sa uprostred ringu medzi kolami? Už nie sú súčasťou Formuly 1 ani profesionálnych šípkarských turnajov. Je čas posunúť sa vpred," stojí v oficiálnom stanovisku austrálskej strany, ktorá zároveň označila využívanie Octagon Girls za sexistické a spiatočnícke.