Bojové športy - 20.09.2019 09:02

Kedy minie všetko? Ruiz rozhadzuje zarobené peniaze vo veľkom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Ešte pred tromi rokmi bol Andy Ruiz Jr. pre väčšinu fanúšikov boxu úplne neznámym menom. Potom dostal šancu na prienik medzi špičku boxerskej ťažkej váhy, avšak svoju šancu v Aucklande proti Josephovi Parkerovi nezvládol a prehral. Napriek tomu sa dokázal víťazstvami nad Američanom Vargasom či Nemcom Dimitrenkom k týmto pozíciám priblížiť a pre mnohých dostal až nezaslúžene ľahko titulovú šancu proti Anthonymu Joshuovi. Namiesto očakávanej Britovej obhajoby však prišiel triumf Američana a zrazu je jednou z najväčších hviezd tohto športu.

Taký rozmach kariéry by zrejme zamával človekom bez ohľadu na to, ako mal dovtedy postavené svoje priority a z Ruiza sa stal absolútny bohém. Pred decembrovou odvetou už stihol sám sebe dopriať niekoľko luxusných darčekov, napríklad také Lamborghini Urus, ktoré zrýchli na stovku za 3,2 sekundy. Za takýto kúsok do garáže zaplatil bez mála 158 tisíc libier.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andy Ruiz Jr (@andy_destroyer13),

Nešlo zďaleka o jedinú "maličkosť", ktorú si môže dopriať za zisk opaskov WBA, WBF, WBO a IBF a za príjmy, ktoré si zabezpečí druhým meraním síl s Joshuom, ktorého dejiskom bude Saudská Arábia. Tridsaťročný boxer si predtým už nechal vyrobiť personalizované šperky a aj limitovaný kus značkových hodiniek Rolls Royce. Nové rozmery nabrala aj jeho sponzorská zmluva s cukrovinkami značky Snickers, ktoré si dopraje rád na verejnosti a v enormnom množstve. Spoločnosť mu dokonca dala vyrobiť špeciálny opasok, ktorý má dokazovať, že je kráľom medzi "jedlíkmi" týchto čokoládových tyčiniek.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora