Novinky - 22.09.2019 13:20

Salkazanov to dokázal. Na MS získal bronz

Zdroj: sita

Slovenský reprezentant v zápasení Tajmuraz Salkazanov získal bronzovú medailu na majstrovstvách sveta v kazašskom Nur-Sultane. Vo voľnoštýliarskej hmotnostnej kategórii do 79 kg zdolal vo vyrovnanom súboji o cenný kov domáceho Galymžana Usserbajeva tesne 3:2 na body.

Dvadsaťtriročný Salkazanov začal v prvej polovici zápasu aktívnejšie, ale potom si nepostrážil útok súpera, ktorý ho vytlačil mimo vymedzeného územia a prehrával 0:1. Vzápätí však rodák z ruského Vladikavkazu stiahol kazašského súpera na žinenku a jeho aktivitu ocenil rozhodca dvoma bodmi. Následne sa obaja zápasníci strážili a vyčkávali na chyby. Jednu z nich využil Salkazanov, ktorý pridal na svoje konto ďalší bod a viedol 3:1. V závere síce Usserbajev znížil na rozdiel jediného bodu, no v posledných troch sekundách už nemohol s výsledkom nič urobiť.

Salkazanov prehral na turnaji jediný zápas - v semifinále. V kvalifikácii si poradil s Ayoubom Barrajom z Tuniska, v osemfinále zdolal Gombodorja Dorjvančiga z Mongolska a vo štvrťfinále naňho nestačil ani reprezentant Indie Jitender Kumar. Medzi štvoricou najlepších však tesne podľahol Jabrayilovi Hasanovovi z Azerbajdžanu.