Novinky - 26.09.2019 18:22

Muradova čaká v sobotu premiéra v UFC

Zdroj: huste.tv/youtube

Siedmy raz v tomto kalendárnom roku sa najslávnejšia organizácia zmiešaných bojových umení predstaví na európskom kontinente. Na sobotu večer je pripravený jej galavečer v Kodani, ktorej sa tejto pocty dostane po prvý raz v histórii. Pred vyše tromi mesiacmi pritom UFC na sever Európy zavítal. V štokholmskej hale Globen bolo prítomných približne štrnásť tisíc fanúšikov a v hlavnom zápase videli prehru domáceho Alexandra Gustafssona s Anthonym Smithom. Švéd následne ohlásil koniec kariéry, hoci medzičasom uznal, že to bolo uponáhľané a avizuje návrat.

Kodanský event prinesie v hlavnom zápase švédsko-nórskeho bojovníka Berndharda Jacka Hermanssona, ktorý sa postaví proti Američanovi Jaredovi Cannonierovi. Veľká pozornosť bude venovaná aj bývalému olympijskému medailistovi v grécko-rímskom zápasení Markovi Madsenovi, ktorý sa len pred dvomi rokmi začal intenzívne venovať MMA a jeho bilancia je zatiaľ 8-0. O slovo sa prihlási islandská hviezda Gunnar Nelson a o vysoké pozície v poloťažkej váhe sa pobije Michal Oleksiejczuk s Ovincom Saint Preuxom. Našinca bude obzvlášť zaujímať aj karta "prelims". Svoju premiéru v Ultimate Fighting Championship totiž absolvuje hviezda XFN a Oktagon MMA Machmud Muradov. Jeho súperom bude Alesso Di Chirico, pre ktorého pôjde už o siedmy duel v tejto organizácii a vyhral zatiaľ trikrát.


Pred česko-slovenským publikom "Mach" naposledy v júli knokautoval Wendella de Oliveiru

V rozhovore pre Nova Sport pôsobil Uzbek Muradov tradične sebavedome a sľúbil, že v sobotu bude vidieť jeho intenzívnu prípravu, ktorú pred najväčším zápasom doterajšej kariéry absolvoval. "Mojou stratégiou bude aktivita a pokúsim sa ho unaviť. Potom uvidíme, ako bude reagovať a podľa toho sa pôjde ďalej. Presnú taktiku vám neprezradím, ale bude to založené na rýchlosti," naznačil to, v čom sa oproti talianskemu sokovi cíti silnejší. Čo pred zápasom robil De Chirico, nerieši: "Nehľadáme problémy. Ideme si po víťazstvo. Máme dobré podmienky, zmluvu a ideme tvoriť históriu." Muradov je nezdolaný v jedenástich zápasoch po sebe.