Novinky - 28.09.2019 11:28

Päťdesiatnik v najlepšej kondícii hlási šokujúci návrat do ringu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Nigel Benn bol uznávanou postavou boxerskej scény na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, kedy sa dokonca stal aj šampiónom strednej váhy. V roku 1996 prehral tri zápasy po sebe a s bilanciou 42-5 sa rozhodol svoju kariéru ukončiť. Odvtedy prešlo dvadsaťtri rokov a hlási návrat na profesionálnu scénu. Medzičasom pritom do tohto športu stihol zasvätiť syna Conora, ktorý má absolvovaných už pätnásť profesionálnych súbojov a všetky vyhral. "Nepodporoval by som Nigela, ak by som neveril, že na to má," ohlásil k návratu legendy jeho manažér Mark Peters. Benn sa počas celého obdobia mimo ringu udržiaval vo veľmi slušnej kondícii a na sociálnych sieťach ho označovali ako "55-ročného chlapa v najlepšej kondícii na planéte". Aj to mu možno dodalo sebavedomie ešte raz to vyskúšať.

Po marketingovej stránke už Brit začal všetko plánovať, avšak The British Boxing Board of Control je zásadne proti jeho comebacku. Samotný šport sa stále spamätáva z troch tragických úmrtí priamo počas zápasu, ku ktorým došlo za ostatného štvrť roka. Veterán preceňujúci svoje schopnosti, je to posledné, čo box momentálne potrebuje. Lenže súhlas BBBoC v skutočnosti boxer nepotrebuje. Konkurenčná Irish Boxing Authority (Biba) v tom vidí príležitosť a jeho návrat ochotne zastreší. Vo veci dokonca už aj podnikla kroky a oznámila, že veterán prešiel prvotnými zdravotnými testami, čiže dostal zelenú.

Meno jeho súpera je zatiaľ tajomstvom, hoci v kuloároch sa šepká o Sakiovi Bikovi. Ide o štyridsaťročného Austrálčana, ktorý v pomalom tempe rozširoval počet svojich zápasov do roku 2017. Šlo o súboje v rámci menších organizácií, ale najaktuálnejšie dva dotiahol do víťazného konca. Nigel Benn bol v 90. rokoch súčasťou zlatej generácie strednej váhy a medzi jeho najslávnejšie vystúpenia patrili stretnutia s Chrisom Eubankom či Stevom Collinsom. S obomi si sily meral dvakrát a aj ich mená boli skloňované v súvislosti s veľkým návratom a dopísaním trilógie. Bennov manažér upozorňuje na to, že tento chlapík po konci kariéry nezasadol do kresla a neprejedal sa, ale intenzívne sa udržiaval v kondícií, akú by mu mohli závidieť aj mnohí muži o dvadsať rokov mladší. Za pravdu mu dáva aj organizácia Biba, ktorá disponuje výsledkami fyzických testov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora