Novinky - 29.09.2019 15:27

Vydreté, ale pre ďalšiu cestu dôležité víťazstvo Muradova

Zdroj: huste.tv/Instagram

Uzbek, ale predovšetkým miláčik českého a slovenského publika, má za sebou svoju premiéru v najslávnejšej MMA organizácii sveta a dotiahol ju do víťazného konca. S Talianom Alessiom Di Chiricom zviedol Machmud Muradov vyrovnanú bitku a hoci väčšie skúsenosti s UFC scénou boli na strane jeho súpera, bodoví rozhodcovia pripísali víťazstvo debutantovi a bývalej hviezde Oktagon MMA.

"Každé moje víťazstvo je zásluhou môjho tímu. Ďakujem Bohu, že mám okolo seba tých najlepších z najlepších. Dnes to bolo vydreté víťazstvo, ale pre moju cestu ďalej veľmi dôležité," vyznal sa pár desiatok minút po zápase prostredníctvom Instagramu s tým, že na stovky správ, ktorými ho zasypali, nestíha odpovedať, ale vyrieši to živým vysielaním. "Mach" dostal zmluvu hneď na štyri zápasy, no do takých si organizácia zvykne zakomponovať právo na jej predčasné rozviazanie, pokiaľ by bojovník na úvod nakopil jasné prehry. Od tejto hrozby sa nateraz dokázal vzdialiť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud “Mach” Muradov (@makhmud_muradov),

Hoci ide o rodáka z Ázie, Česi ho majú za svojho a sám sa rád prezentuje ako "prvý Uzbek v UFC s českým srdcom". Žiaden jeho český predchodca v Ultimate Fighting Championship pritom svoj prvý zápas v najslávnejšom oktagone vyhrať nedokázal. Karlos Vémola v roku 2010 podľahol Jonovi Madsenovi, Viktor Pešta o štyri roky neskôr nestačil na Ruslana Magomedova a Lucie Pudilová v roku 2017 prehrala s Linou Lansbergovou. Muradovov zápas bol súčasťou nižšej "prelims" karty a inak tomu pravdepodobne nebude ani pri jeho druhom zápase. Dôležité však je, že doň pôjde po zvládnutom debute a meno súpera by sme mohli spoznať v krátkom čase.