Tenis - 29.09.2019 17:09

Akoby to mali naplánované: výmena roka na turnaji v Číne

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Množstvo tenistov na okruhu ATP dokáže základ svojej hry postaviť na delovom prvom podaní a okamžitom prechode do tlaku na súpera. Čo však fanúšikov dvíha zo sedadiel viac, je strhujúca a dlhá výmena. Takú dokázali na turnaji v Číne ponúknuť Gael Monfils a Cameron Norrie. Tí sa do výmeny vložili, akoby im ani nešlo o jej ukončenie a odmenou za to boli spokojné ovácie z tribúny.

Francúz dokázal zdolať o 56 priečok nižšie postaveného súpera 5:7, 6:3 a 6:4. Jednoduché to pritom rozhodne nemal a krátky dôkaz ponúka už len samotná situácia z tretieho setu počas podania Norrieho. Monfils mal hneď niekoľkokrát možnosť výmenu ukončiť, avšak neuspel a nakoniec sa musel slušne ponaháňať po celej šírke aj dĺžke svojej polovice kurtu.

Dramatický zápas s jednou z najkrajších výmien roka stál víťaza zrejme veľa síl. O necelých 48 hodín sa vo štvrťfinále turnaja postavil Albertovi Ramos-Vinolasovi a prehral s ním 0:2 na sety. Aj Španiel medzičasom už turnaj opustil na rakete Adriana Mannarina, no nič to nemení na slušnej forme, v ktorej ostatné týždne hrá. K trom prehrám pridal trojnásobný počet víťazných stretnutí.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora