Novinky - 02.10.2019 12:07

Kuzminová hlási koniec kariéry! Nepomôže ani biatlonovej štafete

Zdroj: sita

Trojnásobná olympijská víťazka, majsterka sveta a držiteľka troch malých krištáľových glóbusov biatlonistka Anastasia Kuzminová definitívne končí. Poslednú bonusovú sezónu v individuálnych disciplínach vo Svetovom pohári už má za sebou, počas ročníka 2019/2020 sa však rozhodla už nevypomôcť slovenskej ženskej štafete. Informovala o tom v stredu predpoludním na tlačovej konferencii Slovenského zväzu biatlonu (SZB) v Bratislave.

"Prišiel čas, aby som urobila jedno z najväčších rozhodnutí v živote a končím svoju športovú kariéru," povedala Kuzminová. Už v apríli avizovala, že absolvuje letnú prípravu aj viaceré preteky v letnom biatlone. Pri jej rozhodovaní o konci športovej kariéry v individuálnych disciplínach zavážila práve aj rodina. Začiatkom októbra prišla správa o definitívnom konci.

Anastasia Kuzminová skončila športovú kariéru na vrchole. V ročníku 2018/2019 skompletizovala zlatom z rýchlostných pretekov medailovú zbierku z majstrovstiev sveta, pýšiť sa môže tromi zlatými a tromi striebornými medailami zo zimných olympijských hier a v ostatnom súťažnom ročníku obhájili malý krištáľový glóbus z vlaňajšej sezóny v jej najsilnejšej disciplíne - šprinte.

V apríli tvrdila, že jej ďalšia účasť v ženských štafetách bude závisieť aj od toho, či sa Ivona Fialková rozhodne pokračovať v kariére. Ani ona totiž nevylučovala nečakane skorý koniec. Ivona Fialková síce pokračuje, no Kuzminová sa rozhodla skončiť.