Novinky - 04.10.2019 16:43

To tu snáď ešte nebolo. Fanúšikovia sa pobili na tenise

Zdroj: huste.tv/Twitter

Aj tenisová atmosféra niekedy pripomína futbal, no vo všeobecnosti platí, že kultúra fandenia na týchto dvoch športoch sa výrazne odlišuje. Napriek tomu sa dianie medzi fanúšikmi na China Open na chvíľu vymklo spod kontroly a výsledkom bol celkom vyostrený konflikt. Odohral sa počas duelu Nemky Angelique Kerberovej, ktorá si rakety skrížila s domácou Čang Šuaj.

Napriek tomu, že nemecká tenistka hrala na opačnom konci sveta, medzi divákmi sa našiel jeden jej oduševnený fanúšik, ktorý ju celý zápas neúnavne hral dopredu. Tým patrične rozdráždil okolosediacich a všetko údajne vyeskalovalo v momente, keď slovne zaútočil na maminu čínskej hráčky. To si už jej okolie nenechalo a výsledkom bolo niekoľko úderov a kopov.

Zaujímavosťou je, že obaja bitkári boli Číňanmi a prvotné informácie dokonca hovorili o tom, že jeden z aktérov bol členom tímu Čang Šuaj. Podľa jeho sedenia a agresívnej obrany rodinných príslušníkov tenistky to aj dávalo zmysel, avšak táto správa bola medzičasom vyvrátená. Malo ísť o tenistkinho otca, ktorý sa tak zastal svojej manželky, no po športovej línii spolupracovníkom 35. hráčky sveta nie je. Duel, poznačený bitkou divákov, vyhrala Kerberová 6:2, 1:6 a 6:4. Následne však stroskotala na Slovinke Polone Hercogovej.