Novinky - 07.10.2019 09:51

Keď štafeta nepasuje do rúk. Nechcene bavili Číňanky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Majstrovstvám sveta predchádza dlhá a poctivá príprava, no napriek tomu hrá svoju rolu aj fyzické a psychické vypätie, pre ktoré sa priamo na športovisku môže stať čokoľvek, dokonca aj vo finále. Na atletických MS v Dauhe bolo pripravené finále ženskej štafety na 4x100 metrov a jeho súčasťou boli aj šprintérky z Číny.

Pri odovzdaní medzi treťou a štvrtou bežkyňou boli Číňanky stále v hre o zaujímavé umiestnenie, ale Lin-wej Kchung to spoločne s Man-čchi Ke pokazili nehoráznym spôsobom. Už tesne pred odovzdaním bolo vidieť, ako záver tretieho úseku stál bežkyňu obrovské množstvo síl a melie z posledného. Jej nabudená kolegyňa však nebrala ohľad a myslela už na to, ako čo najrýchlejšie dokončí svoju časť.

Výsledkom bolo, že sa bežkyne stretli až mimo vyhradeného priestoru na predanie kolíka, spoločne sa museli vrátiť o pár metrov naspäť a tam zrealizovať celý manéver ešte raz a v stoji. Bolo zrejmé, že Man-čchi Ke váha, či sa jej vôbec s niekoľkosekundovou stratou oplatí ešte bežať. O motiváciu pritom postarané mala, pretože prvý až ôsmy tím z MS má istú miestenku na OH v Japonsku. Po dobehnutí prišla napriek tomu zlá správa. Chaotické preberanie štafety vyhodnotili rozhodcovia ako nesprávne a Čina podľa oficiálnych výsledkov závod nedokončila.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora