Novinky - 10.10.2019 15:07

TOTO je najhorší faul 21. storočia

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Zranenia k športu patria, ale to hovoríme o tých adekvátnych danému odvetviu. Hrozivým spôsobom sa vo futsale prezentoval Brazílčan Daniel Batalha, ktorý v domácej súťaži poslal protihráča k zemi high kickom.

Šokovaní ostali samotní hráči a aj rozhodca. Batalha loptu odkopol tesne spred rozbehnutého protihráča Fernandinha a pravačkou pokračoval smerom nahor, až mu trafil tvár. Nasledoval okamžitý zásah zdravotníkov priamo na hracej ploche a po ňom prevezenie do nemocnice. Niekoľko desiatok sekúnd pritom zranený futsalista ležal v bezvedomí. Celý incident prebehol v ligovom zápase medzi tímami Corinthians a Intelli de São Carlos. Faul nemohol skončiť inak ako vylúčením, no na domácom víťazstve to už nič nezmenilo.

V miestnej tlači sa o tomto zákroku hovorí ako o najhoršom faule 21. storočia alebo jednoducho kriminálnom čine. V súboji sa môže stať, že ruky idú od tela, ale kop do hlavy je priestupkom mimoriadne ťažko obhájitelným. Priaznivci futsalu si okamžite vybavili aj niekoľko veľmi vážnych incidentov, ktoré v tomto kalendárnom roku už boli evidované. V marci prišiel o život hráč v Portugalsku pre zlyhanie srdca a o dva mesiace neskôr skonal priamo počas zápasu v Brazílii rozhodca.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora