Novinky - 10.10.2019 19:53

Mladí fanúšikovia futbalu prechádzajú na Fortnite

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Mladé potenciálne futbalové publikum venuje svoj čas radšej konzolovým strieľačkám ako futbalu a tento trend sa s mladšími ročníkmi bude ešte prehlbovať. Myslí si to Andrea Agnelli, ktorý patrí medzi najvyššie postavených mužov Juventusu a zároveň riadi Európsku asociáciu klubov, ktorá už nejaký čas presadzuje veľkú reformu európskych klubových súťaží. Svoju reč na túto tému predniesol na nedávnom Leaders Sports Business Summit v Twickenhame.

"Keď sa pozriete na súčasných fanúšikov, väčšina je z generácie X, mileniáli a po nich generácia Z, ktorá práve dovršuje vek dospelosti. Mnohí z nich sú hráčmi a fanúšikmi e-športov a Fortnite, ktorého pozícia na trhu bude ešte silnejšia," vysvetľoval Agnelli s tým, že záujem o futbal v niektorých krajinách stále vzrastá, avšak v mnohých sa pomaly stáva irelevantným a aj preto potrebuje zmenu. "Futbal stále ostane relevantným športom po najbližších päť rokov. Čo však musíme mať na mysli, je najbližších dvadsať až tridsať rokov," konštatuje s dodatkom, že dokonca aj mnohí profesionálni futbalisti priznávajú závislosť a dlhé hodiny trávené pri Fortnite.


Veľké Fortnite turnaje v tomto roku len dokázali, aký obrovský je záujem o hru

Táto hra je riešenou záležitosťou na viacerých fórach, negatívne sa k nej vyjadrovala dokonca aj britská kráľovská rodina a množia sa hlasy, ktoré obviňujú výrobcu, že vytvoril úmyselne dielo, ktoré je psychologicky predurčené na to, aby sa od neho hráč nebol schopný odpútať. Aj na týchto slovách sa taliansky funkcionár snažil podložiť tvrdenie, že súčasný futbal musí prejsť výraznými zmenami, inak bude schopný oslovovať stále menej mladých priaznivcov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora