Novinky - 12.10.2019 17:06

Boli sme s kamerou na okresnej lige. Ako to dopadlo?

Zdroj: huste.tv

Mal to byť zápas ako každý iný. Líder okresnej súťaže privítal na domácom štadióne trápiaceho sa súpera, ktorému nedávno skončil hlavný tréner. Nielen preto to bolo husté...


Internetová televízia HUSTE.tv si bez futbalu nevie predstaviť víkend. Reprezentačná prestávka nám umožnila voľný priestor využiť aj iným ako fortunaligovým zápasom. Seriál Okresný prebor mal na JOJke úspech, nejeden z nás začínal pobehovať na dedinských trávnikoch, a tak nečudo, že nás to tam stále ťahá. Vytvorili sme súťaž, kde mal každý možnosť súťažiť o Zápas na HUSTE.tv! Stačilo poslať svoj víťazný pokrik a v tomto uspeli futbalisti zo Záhoria z dedinky 3 kilometre od Senice - z Hlbokého.

V sobotu 12.10. 2019 sa tak na útulnom a kedysi iste najkrajšom dedinskom štadióne v okrese Senica odvysielal live prenos futbalového zápasu VI. ligy medzi TJ Družstevník Hlboké a OŠK Rohov. Ako ste na HUSTE.tv zvyknutí, vyrobili sme nielen live prenos z tohto zápasu, ale máme záznam v archíve a vytvorili sme aj zostrih, ktorý môžete zdielať na sociálnych sieťach. 

Hlboké zvítazilo nad Rohovom 3:1 po polčase 2:0. Chceme sa organizátorom poďakovať za skvelú prípravu pred zápasom a za ich ochotu a nadšenie. Futbalistom blahoželáme k víťazstvu a ďakujeme aj hosťom, ktorí sa výborne prezentovali napriek svojim problémom, ktoré možno budete lepšie vnímať po prečítaní riadkov nižšie. Tie sme publikovali ešte pred týmto zápasom. 

Poďme si predstaviť jednotlivé tímy.

Takmer každá slovenská obec má históriu dlhšiu ako nejeden fortunaligový tím. Dedinskí chlapci prechádzali práve okresnými súťažami neraz až do reprezentácií a z nadšencov sa menili na legendy slovenského futbalu. Dediny sú dlhé roky pyšné na úspechy svojich rodákov. A dlhé roky je na dedinách rovnaký aj klasický futbalový folklór. Zápas býva sviatkom, treba si ho užiť, po ňom všetko rozobrať v miestnom hostinci. Teraz sa nebude len rozprávať, ale aj pozerať!


TJ Družstevník Hlboké vznikol už v roku 1933, niekoľko rokov hrával krajskú súťaž, niekoľkokrát sa v priateľských súbojoch stretli so Spartakom Trnava. V 70-tych rokoch si postavili na dedinské pomery nadštandardnú tribúnu, ktorá tróni útulnému štadiónu doposiaľ. Všetko len vďaka nadšencom a ochotným dedinčanom. V tomto roku sú Hlbočania po desiatich zápasoch na čele tabuľky bez jedinej prehry. Mužstvo v tejto sezóne úspešne reštartoval ambiciózny 42-ročný tréner Karol Fabián, ktorý z hokeja prešiel k futbalu až v dospelosti. Naopak dlhú futbalovú minulosť aj rodinnú tradíciu má klenot v bráne domácich Andrej Fišan. Nový dom neďaleko štadióna mu predlžuje futbalovú kariéru. Najstarším hráčom tímu je 36-ročný Miroslav Pavlík, civilným povolaním riaditeľ SLSP, najmladším v tíme je 21-ročný Marek Morávek. Zvyšných hráčov tímu si určite predstavíme počas zápasu.


OŠK Rohov to nemá do Hlbokého ďaleko. Dedinka z opačnej strany Senice má o niečo kratšiu futbalovú históriu, ale bohatú na nepríjemnosti s financiami. Bývalý starosta zanechal obec v takých dlhoch, že ju odpojili od elektriny a na nejakú podporu klub nemohol ani pomyslieť. V zlom období paradoxne prišli najväčšie úspechy klubu. Tím sa zomkol. Teraz už obec môže klub podporovať, zato prišli športové starosti. Ale všetko sa dá, ak sa chce. Tréner Peter Ivánek trénuje dorast, mužov, stará sa o štadión aj trávnik. Práve takéto nadšenie pre futbal a ochota obetovať sa je veľmi sympatická a zaslúži si pozornosť všetkých futbalových fanúšikov. Snaha Rohovčanov sa často stretáva s nepochopením, boria sa v boji s dotáciami, aby dotiahli vodu do kabín, nehovoriac, že automatické zavlažovanie a mnoho iného si dobudovali svojpomocne. Jedenásty tím tabuľky má jednoznačne najmladší káder, keď s menej ako 23-ročným priemerom nastupujú v jeho drese zväčša študenti vysokých a stredných škôl. 

Tento zápas prináša mnohé príbehy. Bežných ľudí, ako ste aj vy. Nie sú to žiadne hviezdy, i tak si zaslúžia pozornosť a náš obdiv. Ako tisíce hráčov a funkcionárov po celom Slovensku. Aj táto skúsenosť nás utvrdila v tom, že poskytnúť tento priestor pre prezentáciu malých obcí, ich tímov, zázemia a nadšencov okolo futbalu, bol skvelým nápadom. Entuziazmus všetkých obdivujeme a naďalej sa ho aspoň takýmto malým gestom budeme snažiť podporovať. A veríme, že svojim záujmom o tento zápas vyjadríte podporu ďalším dedinským live prenosom na HUSTE.tv .