Novinky - 14.10.2019 10:59

Absurdné! Kurióznejšiu diskvalifikáciu tenistu asi neuvidíte

Zdroj: huste.tv/youtube

V praxi neexistuje veľa spôsobov, ako sa dá prehrať tenisový zápas. Popri nepriaznivom výsledku po dohodnutom počte setov je druhou možnosťou diskvalifikácia, ktorej dôvodom nemusí byť len hrubé správanie a nedodržiavanie pokynov rozhodcu. Presvedčil sa o tom Španiel Bernabe Zapata Miralles na challanegrovom turnaji vo francúzskom Mouilleron-Le-Captif. Jeho súboj s Kanaďanom Stevenom Diezom ukončil rozhodca pre jeho nevhodný odev.

Čo je ešte kurióznejšie, diskvalifikácia neprišla v úvode samotného duelu, ale po 62 minútach. Zapata Miralles si pri jednej z výmien roztrhol šortky a ostala mu na nich výrazná diera. Od rozhodcu tak prišlo upozornenie, aby tento problém vyriešil, v opačnom prípade ho nepustí naspäť na kurt. 232. hráč sveta k dispozícii náhradný spodný diel nemal a po chvíľke neúspešného vyjednávania sa musel pobrať do šatne.

Faktom je, že tento kuriózny moment pravdepodobne iba urýchlil koniec duelu o pár minút. Kanaďan viedol 6:2 a 4:1 a už pred roztrhnutím svojho oblečenia stihol štyrikrát prelomiť súperov servis. Diez si svoj pobyt na turnaji predĺžil o hodinu hry. Hneď v nasledujúcom kole totiž bol nad jeho sily Gianluca Mager.