Novinky - 20.10.2019 10:33

Andy Murray po viac ako dva a pol roku vo finále

Zdroj: ATPtour.com/Huste.tv/Youtube

Tenisový svet dnes zažije mimoriadnu udalosť. Po viac ako dva a polročnom čakaní sa totiž britský tenista Andy Murray prebojoval do finále turnaja ATP. To sa dnes uskutoční v belgických Antverpách a súperom skúseného tenistu bude ďalší harcovník Stan Wawrinka.

Naposledy sa vo finálovom meraní síl objavil Murray ešte začiatkom marca v roku 2017, keď zdolal Španiela Fernanda Verdasca v Dubaji. Odvtedy najmä kvôli zraneniam odohral „len“ 50 zápasov, no na finálovú účasť čakal až dodnes. Turnajom v Antverpách prešiel po úvodých dvoch víťazstvách 2:0 na sety, ku ktorým pridal výhry vo štvrťfinále a semifinále zhodne 2:1 na sety.

S Wawrinkom sa počas spomínanej päťdesiatky zápasov stretol dvakrát s vyrovnanou bilanciou 1:1. Na Roland Garros v roku 2017 po tuhom boji prehral v semifinálovom dueli 2:3, no odčinil to o rok neskôr v Eastbourne, kde si so Švajčiarom poradil hladko 2:0 na sety. Celkovo sa obaja tenisti stretli devätnásťkrát a miernu prevahu má Brit. Vyhral celkovo jedenásť duelov, zatiaľčo v tých zvyšných ôsmich ťahal za kratší koniec.

Dnes sa teda celý tenisový svet na niekoľko desiatok minút zastaví a bude sledovať jubilejný dvadsiaty vzájomný súboj už takmer legendárnych hráčov. Zápas je na programe o šestnástej hodine nášho času. Dokáže Andy Murray dotiahnuť svoj návrat do úspešného konca, alebo Wawrinka vylepší vzájomnú bilanciu?