Novinky - 22.10.2019 11:14

Saganov agent prehovoril o avizovanom odchode k Arabom

Zdroj: sita/youtube

Slovenský cyklista Peter Sagan dodrží svoju zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe, ktorá platí do konca roka 2021. Uviedol to jeho taliansky manažér Gabriele Uboldi v reakcii na špekulácie pochádzajúce z talianskeho prostredia o jeho možnom presune do tímov s arabským kapitálom. Podľa talianskeho novinára Beppeho Contiho Sagan mal po skončení budúcej sezóny odísť do jedného z bohatých zoskupení UAE Team Emirates a Bahrain-Merida, ktoré na neho zamerali svoju pozornosť. Nič také sa však zrejme nestane.

"Zachytili sme túto informáciu z posledných dní. Realita je však taká, že nie je žiadny záujem zo strany spomenutých tímov. Peter neukončí kontrakt v tíme Bora-Hansgrohe. Najbližšie dva roky zostáva tam, kde je. Je tam šťastný. Sú to len klebety,“ povedal manažér Gabriele Uboldi pre portál šport24.pluska.sk.

K možnému presunu trojnásobného majstra sveta do niektorého z tímov z Arabského polostrova sa vyjadril aj šéf slovenskej cyklistiky Peter Privara. "Doteraz to bolo tak, že keď sa niečo takéto šuchlo, neskôr sa to aj potvrdilo. Či už to bolo v prípade Tinkoff Saxo alebo Bora-Hansgrohe. Treba však dodať, že Peter Sagan príliš nevyhľadáva zmeny. Beriem to skôr ako hlasnú úvahu niektorého zo športových riaditeľov,“ myslí si Privara.

V súvislosti so Saganom sa uvažuje aj o jeho prvej účasti na Giro d'Italia a to už v najbližšej sezóne. Sedemnásobný držiteľ zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France oslávi v januári okrúhlu tridsiatku, ale na pretekoch Okolo Talianska nikdy nejazdil vzhľadom na svoj nabitý program na jarných klasikách. Sagan sa doteraz z pretekov Grand Tour osemkrát predstavil na Tour de France a štyri štarty pridal na španielskej Vuelte. Zaujímavosťou je, že budúcoročné Giro budú mať na dosah slovenskí fanúšikovia, pretože úvodné tri etapy sa odjazdia v Maďarsku a slávnostný úvod pretekov privíta Budapešť.