Novinky - 30.10.2019 22:41

Hra len na vlastné riziko: najdivokejšie golfové ihrisko sveta

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Golfových areálov po celom svete je veľké množstvo, no napriek tomu sa nájdu také, ktoré sú svojou špecifickou atmosférou výnimočné. Pre golfistu v niektorých lokalitách nie je až takou raritou, keď sa musí medzi údermi vyhnúť krokodílovi alebo nechať cez ihrisko prejsť voľne žijúcu zver. Na ďalší level to všetko posúva Skukuza Golf Club s Juhoafrickej republike. V minulosti sa hráčom už podarilo odfotiť hyenu, ktorá práve ulovila paviána alebo tigra, číhajúceho na svoju korisť.

Možnosť zahrať si na tomto ihrisku uprostred prírodnej rezervácie pritom nie je až takou drahou záležitosťou a za zážitok zaplatíte približne pätnásť eur, v závislosti od toho, či chcete absolvovať deväťjamkovú hru alebo osemnásť. Jean Rossouw má pritom ako správca na starosti udržiavanie deväťjamkového ihriska v prevádzke, čo v praxi znamená časté stretnutia s hyenami, levmi, slonmi alebo žirafami. "Celkom jednoznačne je to najdivokejšie ihrisko sveta. Hyeny kradnú vlajky pri jamkách, slony ničia stromy v okolí. Mojou prácou bolo ráno previezť sa okolo greenov a pozrieť, čo sa tam cez noc stalo. Počas dňa moja práca pokračuje a snažím sa udržať nebezpečné zvieratá preč od ľudí," opísal dlhoročný zamestnanec pre britský denník The Sun.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lutz van der Merwe (@lutzvdmerwe),

Strety medzi zvieratami a hráčmi sa pritom údajne nestávajú. Náplňou práce Rossouwa je napríklad aj zaháňanie levov vyhrievajúcich sa na greene. Tvrdí pritom, že v golfovom voze sa práve bezpečne v podobných situáciách necíti, ale zvieratá si zvyčajne dajú povedať. Golfisti sú zároveň informovaní, že ak akékoľvek zviera vo svojej blízkosti uvidia, majú zatelefonovať na dané číslo. Aj pre tento adrenalín je golfový areál v mesto Kruger obľúbenou destináciou hráčov z celého sveta.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Steph Grobler (@stephgrobler1),

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora