Novinky - 31.10.2019 18:00

Washington Nationals šokovali svet bejzbalu

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: Martin Pohanič/bleacherreport/youtube

Bejzbalisti Washingtonu Nationals sa po prvýkrát v klubovej histórii stali šampiónmi MLB. Vo včerajšom rozhodujúcom 7. zápase Svetovej série zdolali Houston Astros 6:2 a skompletizovali tak jeden z najrozprávkovejších príbehov v histórii tohto športu.

Zaujímavosťou je, že každý duel v rámci finálovej série vyhral hosťujúci tím. Tento trend pokračoval aj v najdôležitejšom stretnutí sezóny. O víťazstve Washingtonu rozhodol v 7. smene dvojbodovým homerunom skúsený Howie Kendrick. Veľkú zásluhu na triumfe Nats mali aj nadhadzovači Max Scherzer a Stephen Strasburg. Druhý menovaný si domov odnáša aj trofej pre najužitočnejšieho hráča ”jesennej klasiky”. 

Triumf Nationals je o to pozoruhodnejší, že ešte v máji s nimi pre play off počítal len málokto. S bilanciou 19 výhier, 31 porážok sa vtedy potácali na dne svojej divízie. V ďalšom priebehu však predviedli obdivuhodný comeback a do vyraďovacej časti sa napokon predsa len tesne dostali. Ani pred jej začiatkom rozhodne nepatrili k favoritom.

Zdroj: sportshub

Na to, aby si vôbec vyslúžili právo zahrať si štvrťfinálovú sériu proti Los Angeles Dodgers, museli najprv zvládnuť duel ”divokých kariet”. Ten je hraný len na jedno víťazné stretnutie, čo je vzhľadom na 162-zápasovú porciu základnej časti veľká lotéria. Nationals si v ňom ale poradili s Milwaukee Brewers a po zvyšok play off ich už nikto nedokázal zastaviť. 

Nepodarilo sa to ani favorizovanému Houstonu Astros, ktorý do ”vyraďovačky” vstupoval so 107 víťazstvami ako najlepší tím. Astros vedení famóznym Justinom Verlanderom dokonca vo finále viedli 3:2 na zápasy a boli len krôčik od svojho druhého celkového triumfu za posledné 3 roky. Partia okolo Strasburga, Scherzera, Rendona, Sota či Eatona však mala iné plány a predviedla ešte jeden posledný comeback.  

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora