Novinky - 03.11.2019 22:06

Lewis Hamilton so šiestym titulom majstra sveta!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Veľká cena USA rozhodla, že aktuálnu sezónu Formuly 1 definitívne ovládne Lewis Hamilton. Pilot Mercedesu potvrdil svoj šiesty majstrovský titul napriek tomu, že do konca ročníka ešte zostáva odjazdiť dve Veľké ceny.

Velikánovi kráľovnej motoršportu stačilo na potvrdenie titulu získať v dnešných pretekoch štyri body, no britský fenomén nenechal nič na náhodu a triumf si poistil druhým miestom. Titul z aktuálnej sezóny len potvrdzuje skvelú formu Lewisa Hamiltona, keďže to je tretie celkové víťazstvo v rade, či dokonca piaty titul z posledných šiestich rokov. Jediný, kto túto hegemóniu prerušil, je nateraz Nico Rosberg.

Desať víťazstiev v prebiehajúcej sezóne a žiadne umiestnenie mimo najlepšej desiatky zaistilo majstrovský primát pre budúcu legendu tohto športu. Mercedes si ako zamestnávateľ Lewisa Hamiltona konštruktérsky titul zabezpečil už po Veľkej cene Japonska a dnes pridal aj titul jednotlivca. Hamilton šiestym titulom prekonal Juana Manuela Fangia a pokračuje tiež v stíhacej jazde za legendárnym Michaelom Schumacherom, ktorý má na svojom konte sedem titulov.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora