Novinky - 05.11.2019 19:06

Holyfield v mladšej verzii zbiera knokauty. Prvý za 16 sekúnd

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Len pred ôsmimi rokmi absolvoval svoj posledný profesionálny zápas legendárny boxer Evander Holyfield a fanúšikovia tohto športu začínajú v ringoch evidovať jeho mladšiu podobu. Syn Evan absolvoval v Las Vegas svoj debut na profi scéne a doprial si len šestnásťsekundové trvanie. Toľko presne trvalo, kým presvedčil svojho súpera Nicka Winsteada o tom, že jeho údery sú oveľa presnejšie a rýchlejšie. Ten sa pod ich ťarchou rýchlo zrútil k zemi a bolo dobojované.

Stojí za zmienku, že to bola trošku uponáhľaná "stopka", ktorú predviedol rozhodca, a ozývalo sa bučanie. Winstead určite vyzeral tak, že ešte mimo prevádzky nie je a v boji by rád pokračoval. Verdikt však už padol. Evan Holyfield, v každom prípade, ukázal obrovskú výbušnosť. Tá bola silnou stránkou aj jeho otca, ktorý hrdo synovo počínanie sledoval z hľadiska. Kým v 22 rokoch vstúpil na veľkú boxerskú scénu, absolvoval desiatky amatérskych súbojov. Práve Evander Holyfield mal na to veľký vplyv a svoju ratolesť dlho pripravoval na to, že každá ďalšia generácia je kvalitnejšia a presadiť sa je stále náročnejšie.

Nejaký čas sa pritom o rodákovi z Atlanty hovorilo ako o veľmi perspektívnom bojovníkovi, ale zatiaľ mimoriadne podceňovanom, keďže ho pod svoje krídla nezískala žiadna z väčších organizácií. V ponukách sa pritom priam kúpal, no až tento rok sa definitívne upísal promotérom Main Events. Voľba rozhodne neprekvapila. Veď práve cez nich sa ku svojej sláve v 80. a 90. rokoch prebojoval aj Evander a okrem neho mená ako Lennox Lewis, Arturo Gatti, Pernell Whitaker či Sergej Kovalev. "Od chvíle, ako sme sa s Evanom zoznámili, uchvátila nás jeho vyspelosť, atletickosť a vášeň pre úspech. Je nám ohromnou cťou, že nám zveril svoju kariéru a naším cieľom je teraz pracovať preňho, aby sa vyšplhal až k opasku," uviedli promotéri na adresu talentovaného mladíka.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora