Novinky - 18.11.2019 15:08

Takmer ho pripravila o nohy motorka konkurenta

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Sezóna MotoGP napísala svoju bodku závodom vo Valencii. Okruh Ricarda Torma najlepšie sadol Marcovi Márquezovi, pre ktorého šlo už o dvanástu vyhranú Veľkú cenu v tomto ročníku a na svojej Honde si s prehľadom došiel pre celkový titul šampióna. Úplne inak na tieto preteky spomína Johann Zarco, ktorého odnášali na nosidlách a ostali mu len veľmi hmlisté spomienky.

Francúz v trinástom kole nevybral zákrutu, vyletel mimo trate a spadol zo svojej motorky. To však zďaleka nebolo to najhoršie. V rovnakom úseku sa na zemi ocitol aj Danilo Petrucci a vzápätí aj debutant Iker Lecuona. Stroj posledného menovaného nekontrolovane vyletel smerom na Zarca, ktorý si nič netušiac vykračoval do bezpečia. Motorka ho vo vysokej rýchlosti trafila zozadu do nôh a 29-ročný jazdec spravil ponad ňu salto. Okrem vyradených jazdcov mu okamžite putovala na pomoc aj zdravotná služba a diváci sledovali obrázky, ktoré vyzerali veľmi zle.

"Bol som sklamaný, pretože som vedel, že to je posledný závod v MotoGP. Hľadal som svoj motocykel, aby som zistil, či je pojazdný, ale tento smútok mi dlho nevydržal. Lecuonov stroj ma totálne zbúral. Bol to pre mňa obrovský šok a cítil som akýsi čudný pocit vo svojom ľavom členku, nemohol som sa hýbať a bol som si istý, že som dolámaný," opísal hrozivé momenty pre Fox Sports jazdec Teamu LCR. Dodal, že kosti sú nakoniec v poriadku, ale horšie to bude s väzmi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora