Novinky - 05.12.2019 20:55

Hamilton najčastejšie vo vedení. Medzi šiestimi jazdcami aj jedno prekvapenie

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Počas uplynulého víkendu sa skončila tohtoročná sezóna pretekov Formuly 1. Tá sa napokon stala korisťou britského pilota v službách Mercedesu Lewisa Hamiltona. Práve šesťnásobný majster sveta bol aj pretekárom, ktorý počas ročníka 2019 viedol štartový rošt vo viac ako 500 kolách.

So zaujímavou štatistikou prišla samotná “efjednotka” na svojich sociálnych sieťach. Rebríček pilotov, ktorí boli na čele pretekov v daných kolách Veľkých cien nie je široký a obsahuje najmä očakávané mená. Šampión Hamilton odkrúžil vo vedení až 511 kôl, čo je takmer polovica z celkového počtu 1262 odjazdených okruhov. Nie je veľkým prekvapením, že sa na druhom mieste umiestnil Charles Leclerc z Ferrari. Ten však na pilota Mercedesu v tejto štatistike stratil viac ako 250 kôl. Tretí je Hamiltonov tímový kolega Valtteri Bottas.

Tabuľku dopĺňajú Sebastian Vettel ako druhý pilot Ferrari, Max Verstappen ako zástupca Red Bullu, no na šiestej priečke sa nachádza meno, ktoré by pred sezónou nikto nečakal. Vo Veľkej cene Singapuru totiž na štyri kolá prevzal vedenie pretekov Talian v službách Alfy Romeo Antonio Giovinazzi. Pilot z liahne Ferrari sa tak týmto počinom prepracoval medzi elitu a napriek tomu, že to bola istým spôsobom zhoda náhod, nikto mu túto radosť nemôže uprieť. Ktovie, možno to bude práve Giovinazzi, ktorý onedlho nahradí Sebastiana Vettela vo Ferrari.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora