Novinky - 09.12.2019 11:44

Ronaldinho a Carles Puyol to s loptou stále vedia!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Bývalí hráči FC Barcelona Ronaldinho a Carles Puyol sa pri príležitosti svetového šampionátu v teqballe stretli v susednom Maďarsku, kde si v Budapešti vyskúšali tento pomerne nový šport. Napriek tomu, že už sa futbalu nevenujú aktívne ukázali, že to v sebe stále majú a s loptou si náramne rozumejú.

Teqball je šport hraný na zakrivenom stolnotenisovom stole vo formáte dvojhry či štvorhry. Hrá sa s loptou podobnou tej futbalovej a hráči majú umožnené triafať loptu všetkými časťami tela s výnimkou rúk. Ide teda o akúsi kombináciu stolného tenisu a futbalu. Prvý svetový šampionát v teqballe sa uskutočnil v roku 2017 v Budapešti a zúčastnilo sa na ňom viac ako dvadsať krajín. Ročník 2018 sa konal vo francúzskom meste Reims, kým tohtoročná edícia sa opäť konala u našich južných susedov.

Brazílčan Ronaldinho ako ambasádor teqballu nesmel na turnaji chýbať. V hlavnom meste Maďarska sa objavil tiež bývalý kapitán Barcelony Carles Puyol, ktorý si netradičný šport spolu so svojim bývalým spoluhráčom vyskúšal. Obaja zjavne zo svojho futbalového kumštu veľa nestratili, čo poviete?

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora