Novinky - 14.12.2019 23:51

MS v šípkach: Papierový outsider ukončil kariéru legendárneho Holanďana

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

V rámci druhého hracieho dňa na Majstrovstvách sveta v šípkach bol na programe aj zápas legendárneho Holanďana Raymonda van Barnevelda. Ten v prvom kole narazil na papierového outsidera Darina Younga. Američan však zaskočil všetkých fanúšikov tohto športu, keď hrajúcu legendu porazil 3:1 na sety a ukončil tak "Barneymu" aktívnu kariéru.

Hneď prvý set patril americkému šípkarovi, ktorý ho uchmatol pomerom 3:1 na legy. Následne však van Barneveld zapol a v druhom sete vyrovnal stav stretnutia na 1:1 na sety. Ďalšie dva sety však patrili po tuhom boji Američanovi, ktorý sa nečakane prebojoval do druhého kola, kde sa stretne s ďalším Holanďanom Jeffreym de Zwaanom.

Raymond van Barneveld sa v rámci organizácie PDC stal svetovým šampiónom jedenkrát a to v roku 2007. Je tak jedným z dvoch holandských hráčov, ktorému sa to v histórii podarilo. Celkovo počas svojej bohatej kariéry nazbieral desiatky titulov a najmä kvantum skúseností, ktoré by mohol rozdávať mladým hráčom. Dnešný zápas bol pre 52-ročného van Barnevelda posledným v rámci jeho aktívnej šípkarskej kariéry.

Legendárny nástup Holanďana na skladbu "Eye of the Tiger" na domácej pôde v Rotterdame.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora