Novinky - 16.12.2019 09:47

MS v šípkach: Dvojica favoritov skončila už po úvodnom víkende

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

V piatok sa začali Majstrovstvá sveta v šípkach organizácie PDC a počas úvodného víkendu sa zrodili aj prekvapenia. V sobotu najskôr vypadol legendárny Holanďan Raymond van Barneveld, ktorého o pár desiatok minút nasledoval aj druhý nasadený Rob Cross. Aby toho nebolo pre domácich fanúšikov málo, nedeľný program bol osudný pre minuloročného finalistu Michaela Smitha. 

Svoj úvodný zápas na šampionáte odohral aj najväčší favorit Michael van Gerwen, ktorý však zvládol duel s krajanom Jelle Klaasenom 3:1 na sety. Ďalší Holanďan ale podobné šťastie nemal a po prehre 1:3 s Američanom Darinom Youngom odohral zrejme svoj posledný kariérny zápas Raymond van Barneveld. Toho o niekoľko chvíľ medzi porazenými doplnil aj druhý nasadený domáci Rob Cross. Tomu až prekvapivo nedal žiadnu šancu Belgičan Kim Huybrechts.

Domáci priaznivci v londýnskom Alexandra Palace tak v sobotu odchádzali domov smutní, no to ešte netušili, čo ich čaká o deň neskôr. Počas poobedňajšieho programu totiž prehral deviaty nasadený Ian White, ktorého v poslednom zápase dňa nasledoval ďalší z favoritov na celkový triumf Michael Smith. Minuloročný finalista podľahol svojmu krajanovi Lukeovi Woodhouseovi 1:3 na sety a tak tento rok o triumf nezabojuje. 

Z najvyššie nasadených ešte nehrali viacerí šípkari. Dnešný program uzatvára Škót Gary Anderson, v stredu večer nastúpi domáci James Wade, vo štvrtok sa diváci môžu tešiť na zlepšujúceho sa Gerwyna Pricea, v piatok na pódium vystúpi extravagantný Peter Wright a úvodné zápasy nasadenej osmičky uzavrie v sobotu Daryl Gurney.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora