Novinky - 24.12.2019 16:11

Leclerc zostáva vo Ferrari minimálne najbližších päť rokov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Monacký pilot Formuly 1 v službách talianskeho tímu Scuderia Ferrari Charles Leclerc predĺžil zmluvu. S prestížnou stajňou sa dohodol na kontrakte do roku 2024 a postaral sa tak o najvážnejšiu novinku pred vianočnými sviatkami. Päťročná zmluva nie je v kráľovnej motoršportu príliš častá, no Ferrari zrejme nechcelo nechať nič na náhodu a svoj klenot si postrážilo.

Leclerc pred uplynulou sezónou nahradil v monoposte Ferrari veterána Kimiho Räikkönena a stal sa tak novým tímovým kolegom Sebastiana Vettela. Očakávalo sa klasické vyškolenie nováčika skúsenejším pilotom, no opak sa stal pravdou. Monačan v konečnom zúčtovaní predstihol Vettela o 24 bodov. Vyhral dve veľké ceny a stal sa najúspešnejším jazdcom v počte pole position v sezóne 2019.

Aj vďaka týmto výkonom si tak vyslúžil dlhodobý kontrakt od svojho stáleho zamestnávateľa. V štruktúrach Ferrari totiž pôsobí už od roku 2016 a pokračovať by mal aj v nasledujúcich sezónach. Otázne je, kto bude jeho tímovým kolegom. Vettelovi na konci budúcej sezóny skončí zmluva a už teraz sa vynárajú špekulácie, na základe ktorých by od roku 2021 mohol za taliansku stajňu prekvapivo pretekať šesťnásobný majster sveta Lewis Hamilton. Ako napokon táto otázka bude vyriešená sa dozvieme zrejme až v priebehu budúcej sezóny.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora