Novinky - 25.12.2019 13:33

Najlepšie zarábajúcim športovcom desaťročia boxer Mayweather

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Forbes.com

S rokom 2019 sa končí aj druhá dekáda druhého tisícročia a tak sa vynárajú rôzne štatistiky mapujúce dianie v posledných desiatich rokoch. Jednou z nich disponuje aj magazín Forbes, ktorý zverejnil rebríček desiatich najlepšie zarábajúcich športovcov v tomto období. Na jeho čele sa nachádza boxer Floyd Mayweather, ktorý si prilepšil takmer o miliardu dolárov.

Viac ako polovicu svojich zárobkov neporazený boxer zaznamenal v rokoch 2015 a 2017, kedy absolvoval zápasy s Mannym Pacquiaom a Conorom McGregorom. Stačili mu teda dva súboje na to, aby zarobil viac ako 500 miliónov eur. V rebríčku sa nachádza aj samotný Pacquiao a to na ôsmom mieste s necelou pol miliardou na účte. Bojové športy však okrem tejto dvojice nemajú zastúpenie, keďže MMA začalo byť populárne len pred niekoľkými rokmi a žiadne veľké “moneyfighty” sa zatiaľ nekonali. Minimálne nie porovnateľné so spomínanými súbojmi Mayweathera.

Druhé a tretie miesto v rebríčku patrí futbalistom. O osemsto miliónov dolárov si v priebehu posledných desiatich rokov prilepšil Cristiano Ronaldo, ktorému dýcha na chrbát Lionel Messi. Tomu na účet pribudlo o päťdesiat miliónov menej. Do rebríčka sa samozrejme nepočítali len zárobky zo športu. Pripočítané sú aj peniaze z reklám či spoluprác, ktorých majú vrcholoví športovci neúrekom. Aj naďalej v zárobkoch kraľujú muži. Jedinou ženou, ktorá sa dostala do TOP 40 je Serena Williamsová, ktorá si prilepšila o 215 miliónov dolárov, čo je pomerne slušná čiastka.

Rebríček TOP 10 zarábajúcich športovcov desaťročia podľa magazínu Forbes:

1. Floyd Mayweather (box) - 915 miliónov dolárov
2. Cristiano Ronaldo (futbal) - 800 miliónov dolárov
3. Lionel Messi (futbal) - 750 miliónov dolárov
4. LeBron James (basketbal) - 680 miliónov dolárov
5. Roger Federer (tenis) - 640 miliónov dolárov
6. Tiger Woods (golf) - 615 miliónov dolárov
7. Phil Mickelson (golf) - 480 miliónov dolárov
8. Manny Pacquiao (box) - 435 miliónov dolárov
9. Kevin Durant (basketbal) - 425 miliónov dolárov
10. Lewis Hamilton (Formula 1) - 400 miliónov dolárov

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora