Novinky - 07.01.2020 12:22

Verstappen rozhodol o svojej budúcnosti

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Už počas uplynulých mesiacov sa vynorili špekulácie, ktoré spájali holandského pretekára Maxa Verstappena s prestupom do Mercedesu. Dnes talentovaný pilot definitívne rozhodol o svojej budúcnosti, keď predĺžil kontrakt so svojim doterajším zamestnávateľom. Red Bull tak o svoj najväčší klenot minimálne do roku 2023 nepríde.

Verstappen zažil pomerne vydarenú sezónu, keď v konečnom umiestnení obsadil tretie miesto za suverénnou dvojicou z Mercedesu. Práve zlepšené výkony talentovaného pilota otvárali možnosti prípadného prestupu do nemeckej stajne. Pozícia Valtteriho Bottasa je totiž pomerne neistá, zatiaľčo Lewis Hamilton práve dnes oslavuje svoje 35. narodeniny a tak zrejme tiež pomaly bude pomýšľať na koniec kariéry.

Klenot Red Bullu sa však rozhodol predĺžiť kontrakt do roku 2023 a prežije tak s tímom aj radikálnu zmenu pravidiel, ktorá vojde do platnosti od sezóny 2021. Okrem Verstappena predĺžil nedávno kontrakt aj Charles Leclerc vo Ferrari a tak táto rivalita môže naďalej pokračovať. Nová sezóna F1 štartuje 15. marca tradične Veľkou cenou Austrálie.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora