Novinky - 07.01.2020 17:45

Trapas ruskej televízie! Vysielala nesprávny duel o zlato!

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: traderumours/youtube

Tohtoročné finále MS hokejistov do 20 rokov medzi Ruskom a Kanadou prinieslo okrem napínavého súboja oboch veľmocí aj kurióznu dohru. 

Vďaka nej si viacerí fanúšikovia zbornej mysleli, že ich miláčikovia Kanadu vo finále skutočne porazili. Za všetko môže zvláštne rozhodnutie tamojšej televízie. Celý juniorský šampionát totiž až do nedele vysielal kanál MatchTV. Posledné dva zápasy turnaja ale Rusi presunuli na frekventovanejší Kanál Jeden.

O tejto zmene ale televízia dostatočne neinformovala, čo viedlo k veľkému zmätku. Celej situácii vôbec nepomohol ani fakt, že presne v čase nedeľného finále zaradila MatchTV do vysielania reprízu finále MS juniorov z roku 2011. To na rozdiel od toho aktuálneho ruskí hokejisti proti Kanade zvládli a vyhrali 5:3. Aj napriek tomu, že vo vtedajšom kádri figurovali súčasné hviezdy NHL Vladimir Tarasenko, Artemij Panarin či Jevgenij Kuznecov, si mnohí diváci veľký rozdiel nevšimli.

Tí potom oslavovali ruské víťazstvo aj prostredníctvom sociálnych sietí. Jedným z nich bol aj poslanec ruskej Dumy Mikhail Degtyarev, ktorý na Facebooku reprezentantom Ruska dokonca zablahoželal. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby tento politik nebol zároveň predsedom Výboru pre telovýchovu, kultúru a šport.

Ešte úsmevnejšia príhoda sa viaže na člena víťazného tímu z roku 2011 Vladimira Tarasenka. Ten si taktiež v nedeľu večer podľa slov jeho manželky zapol MatchTV, aby sledoval svojich potenciálnych nástupcov naživo. Pri sledovaní sa ale hral so svojimi deťmi a na televízore stlmil hlasitosť. Na to, že pozerá nesprávny zápas, prišiel až po desiatich minútach. Na obrazovke totiž zazrel svoju vlastnú tvár. 

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora