Novinky - 19.01.2020 13:30

Už dnes v noci spoznáme účastníkov 54. Super Bowlu!

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: nfl/youtube

Tennessee Titans, Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers či Green Bay Packers? Jeden z týchto tímov druhého februára v Miami zdvihne nad hlavu najcennejšiu trofej vo svete amerického futbalu.

Boje v rámci konferenčných finále odštartujú už dnes po deviatej nášho času futbalisti Tennessee Titans s Kansas City Chiefs. Favoritom duelu bude nepochybne domáci Kansas, ale Tennessee v tohtoročnom play off prekvapuje jedného súpera za druhým. Naposledy si besnenie running backa Titans Derricka Henryho odniesol víťaz základnej časti z Baltimoru. Podobné prekvapenie si ale v Kansase nepripúšťajú. Sebadôveru im dodal víťazný obrat z minulého týždňa v zápase proti Houstonu. Chiefs po prvej štvrtine prehrávali 21:0, stretnutie však po piatich touchdownoch skvelého Patricka Mahomesa ovládli v pomere 51:31.

Finále v konferencii NFC obstarajú po skončení prvého nedeľného duelu San Francisco 49ers a Green Bay Packers. Pôjde teda o súboj tímov, ktoré boli do vyraďovacej časti nasadené ako čísla 1 a 2. Aj preto by sme favorita hľadali len ťažko. Ani jedno z družstiev sa navyše na účasť vo finále konferencie minulý týždeň príliš nenadrelo. 49ers nedali šancu Minnesote Vikings a vyhrali 27:10. Packers zas zdolali Seattle najmä vďaka výbornému prvému polčasu 28:23. Samotné skóre síce bolo tesnejšie, v kľúčových chvíľach ale vždy dobre zahrala predovšetkým obrana Green Bay. Tá bude v nedeľu čeliť ešte oveľa väčšiemu tlaku v podaní ofenzívy Jimmyho Garoppola. Stretnutie ale pokojne môže rozhodnúť aj dominantná pasová obrana Chiefs na čele so skvelým Nickom Bosom. 

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora