Novinky - 26.01.2020 19:31

Pretekár v 160-kilometrovej rýchlosti vyletel z trate

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Ostré a zradné zákruty sú pre divákov Rally tými najvyhľadávanejšími a najobľúbenejšími úsekmi. Pokiaľ sa však jazdcovi skutočne niečo na tomto úseku stane, tuhne krv v žilách. Estónec Ott Tänak si prežil hrozivý zážitok na pretekoch v Monte Carle, kde nezvládol štvrtú rýchlostnú skúšku a vyletel z cesty. V rýchlosti vyše 160 km/h absolútne stratil kontrolu nad riadením a jeho let pomedzi stromy skončil o osem metrov nižšie ako viedla cesta.

So spolujazdcom Martinom Järveojom ostali po nehode poriadne otrasení, ale bez vážnejších zdravotných problémov. Po zhliadnutí videa si človek povie, že až zázrakom. Jazdci Hyundaiu boli napriek tomu prevezení do nemocnice, kde boli podrobení preventívnym vyšetreniam, či neutrpeli nejaké skryté zranenie. Ide o štandardný postup pri podobných situáciách a keďže žiaden problém zistený nebol, boli prepustení po vlastnej osi.

Tridsaťdvaročný jazdec v kariére okúsil už viaceré tímy, automobilky aj viacerých navigátorov. Spolupráca s krajanom Järveojom sa mu zatiaľ osvedčuje a v roku 2019 ovládli Svetový šampionát v Rally, ktorý pozostáva z trinástich destinácií. Preteky v Monte Carle sú prestížnou udalosťou, ktorá svoje dejiny píše od roku 1911 a na začiatku aktuálneho desaťročia sa dostala do programu MS ako prvé kolo.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora