Novinky - 10.02.2020 09:16

Orkán Sabine zrušil naprieč Európou osem športových akcií

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Európski meteorológovia v ostatných dňoch veľmi často skloňujú víchricu Sabine a nejde pritom o žiaden nepríjemný silný vetrík. Hrozbou sa stala pri svojej púti zo západu na východ aj pre viaceré športové podujatia, rušila futbalové zápasy v Anglicku, Nemecku aj Holandsku. Okrem nich aj súťaž v skokoch na lyžiach či zápas rugby.

Vietor s rýchlosťou vyše 140 kilometrov za hodinu zároveň narušil aj lety na starom kontinente a organizátori viacerých športových podujatí si dvakrát rozmysleli, či radšej nenaplánovať nový dátum. Odložil sa duel anglickej ligy medzi Manchestrom City a West Hamom, hoci napríklad v 65 kilometrov vzdialenom Sheffielde sa dve hodiny predtým hralo. Nekonal sa ani žiaden zo šiestich plánovaných zápasov ženskej ligy a pre obavy zo silnej búrky odložili aj štyri holandské stretnutia. Nehral sa ani jeden bundesligový duel - konfrontácia Mönchengladbachu s Kolínom.

Nemecko malo naplánovanú aj súťaž v skokoch na lyžiach, kde súťaženie v podobných poveternostných podmienkach nepripadalo do úvahy a stredisko Willingen ostalo ľudoprázdne. Sledovanou udalosťou je aj podujatie Six Nations v rugby, ktorého ženská vetva ohlásila zmenu v programe pre duel medzi Škótkami a Angličankami.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora