Novinky - 07.03.2020 08:16

Stávkové kancelárie vypisujú kurzy na zrušenie OH či EURO

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/The Sun

Slovensko sa len nedávno zaradilo medzi 94 krajín, v ktorých bol potvrdený prípad výskytu koronavírusu, ktorý momentálne sužuje väčšinu sveta a evidovaných je už vyše stotisíc nakazených osôb. Niektorí berú situáciu celkom uvoľnene, tvoria aktualizované grafy a tabuľky výskytu choroby a pozadu neostali ani stávkové kancelárie. Tie vypisujú pre vášnivých tipérov kurzy na konkrétne športové podujatia, ktoré budú pre tento vírus zrušené. Pokiaľ by si tipér vsadil napríklad na neuskutočnenie Wimbledonu a mal by pravdu, získal by päťnásobok vkladu. Ešte pravdepodobnejšie je podľa stávkových kancelárií zrušenie prestížnych konských pretekov v Cheltenhame.

Hoci je ešte len marec, intenzívne sa diskutuje, či je bezpečné organizovať prestížne podujatia v júni, júli či auguste. Do tejto kategórie spadá napríklad wimbledonský tenisový turnaj, európsky futbalový šampionát či olympiáda v Tokiu. Bookmakeri, najmä vo Veľkej Británii, sa touto témou intenzívne zaoberajú a hýbu kurzovými ponukami podľa každého aktuálneho vyjadrenia. Či už ide o olympiádu alebo tenisový turnaj so 142-ročnou tradíciou, zrušenie kompetentní nepripúšťajú. Otázka zdravia športovcov aj fanúšikov však musí byť na prvom mieste a pokiaľ sa chorobu nepodarí podchytiť, budú sa takéto úvahy stávať stále aktuálnejšími.

Pravdepodobnosť neuskutočnenia dostihových pretekov v Cheltenhame stávková kancelária Betfair vyčíslila kurzom 4 a Wimbledon 5. Možnosť, že sa v riadnom termíne neuskutoční futbalové EURO dokonca istý čas videla ako veľmi pravdepodobný variant s kurzom 1,8 a podobne aj OH pri kurze 1,7. Zaujímavou úvahou je aj to, či nebude predčasne ukončená sezóna vo futbalovej Premier League. Hoci pravidlá súťaže nehovoria o tom, čo by v podobnom prípade nasledovalo, bookmakeri to vidia s kurzom 6.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora