Novinky - 14.03.2020 10:39

Richard Varga ďalej súťaží. Ako sa mu darilo?

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/sita

Slovenský reprezentant Richard Varga obsadil 22. miesto na pretekoch Svetového pohára v triatlone v austrálskom meste Sunshine Coast na predmestí Mooloolaba, to všetko v štáte Queensland na východe krajiny. V sobotňajšom šprinte podľa očakávania absolvoval najrýchlejšie plavecký úsek, potom však vo výsledkoch postupne klesal až do tretej desiatky. V konečnom účtovaní zaostal o 79 sekúnd za víťazným Novozélanďanom Ryanom Sissonsom. Medzi ženami bez slovenskej účasti triumfovala Britka Vicky Hollandová.

Richard Varga v Austrálii štartoval v rámci kvalifikácie o postup na OH 2020, ktoré by sa v lete mali konať v japonskom Tokiu. Na to, aby sa opäť prebojoval pod päť kruhov, potrebuje zbierať body do rebríčka.

Triatlonový Svetový pohár je v celom svete jedným z mála podujatí, ktorý zatiaľ nezrušili či nepresunuli. O dva týždne by sa rovnako v Austrálii mali konať preteky v New Plymouthe.

Svetový pohár v triatlone - Mooloolaba (Aus.) - sobota:
Muži: 1. Ryan Sissons 51:49 min, 2. Hayden Wilde (obaja N. Zél.) rovnaký čas ako víťaz, 3. Luke Willian (Aus.) +4 s, ... 22. Richard Varga (SR) +1:19 min
Ženy: 1. Vicky Hollandová 57:45 min, 2. Georgia Taylorová-Brownová (obe V. Brit.) +15 s, 3. Ashleigh Gentleová (Aus.) +27

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora