Novinky - 04.04.2020 15:03

Krutá daň pre karanténu! Známy kajakár si skomplikoval budúcnosť

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste/čtk

Najúspešnejší slovenský kajakár Erik Vlček si v karanténe zlomil pri nohejbale nohu a vážne poškodil koleno. Lekári mu roztrieštenú kosť a utrhnutý krížny väz operovali tri hodiny. Trénovať bude môcť najskôr v lete.

Trojnásobný olympijský medailista a desaťnásobný majster sveta hral klasický nohejbal behom svojej dvojtýždennej karantény v lodenici v Komárne po návrate zo sústredenia v Kalifornii. V nohe má teraz 8 skrutiek. 

"Stalo sa to v predposledný deň našej karantény. Hrali sme nohejbal dvaja na dvoch. Mám vnútrokĺbovú zlomeninu, poškodený je aj meniskus. Dostal som do nohy osem skrutiek, kúsok kosti bolo potrebné nahradiť nejakým kostným implantátom. Bola to pomerne komplikovaná zlomenina. Dúfam, že operácia dopadla dobre. Liečiť sa budem doma v Komárne. Po desiatich dňoch mi vyberú stehy a dajú ortézu. Potom nebudem môcť nohu zaťažovať šesť týždňov, následne začnem s rehabilitáciou. Dúfam, že všetko pôjde hladko a nenastanú žiadne komplikácie," povedal Vlček. Zákrok podstúpil v Dunajskej Strede.  

Vlček by mal o rok v Tokiu obhajovat striebro v štvorkajaku, ktoré v Riu 2016 Slováci získali pred českým štvorkajakom. V jeho bohatej zbierke medailí je ešte striebro z Pekingu a bronz z Atén. "Teraz mi odloženie olympiády prišlo vhod, ale keby sa toto všetkookolo koronavírusu nedialo, tak by sme boli doma a nehral by som nohejbal," uvažoval Vlček. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora