Novinky - 11.04.2020 16:58

Tréning 21. storočia! Indický stolný tenista hrá s robotom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

India prísne svojim obyvateľom od 24. marca zakázala opúšťanie svojich domovov, čo nutnosť vynaliezavosti posúva ešte o pár levelov vyššie. Zvládol to indický stolný tenista Sathiyan Gnanasekaran, ktorý sa nachádza vo štvrtej desiatke svetového renkingu a okrem umenia s raketou v rukách, má aj inžiniersky titul. Ten teraz padol veľmi vhod a v domácich podmienkach si dokázal skonštruovať robotického sparring partnera.

Fotografie z jeho udržiavania formy a kondície obleteli médiá po celom svete a vyslúžil si pochvalu zo všetkých svetových strán. "Robot ma udržiava vo forme. Každý deň s ním trénujem jeden a pol hodiny," popýšil sa miestnej tlači, z ktorej sa informácia rýchlo rozšírila do zahraničia. Plnohodnotným spoluhráčom robot rozhodne nie je, ale na zdokonalenie viacerých herných činností je priam ideálny.

Cieľom pre tieto karanténne dni je pre Gnanasekarana zlepšenie príjmu podania. Robot takto dokáže v priebehu jedinej minúty vystreliť desiatky loptičiek a 27-ročný Ind ich odvracia. Bude zaujímavé sledovať, či kvalitná príprava bude na ňom cítiť aj po ústupe koronavírusu. V doterajšej kariére sa triumfom na prestížnejšom turnaji pochváliť nemôže a najvyššie sa vo svetovom rebríčku nachádzal na 24. mieste.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora