Novinky - 27.04.2020 10:08

10 najlepších plavkýň na svete bez olympijského zlata. Kde je Moravcová?

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

Na čele Nemka Franziska van Almsicková, na druhom mieste Američanka Katie Hoffová, na treťom Dánka Ragnhil Hvegerová a na štvrtom Slovenka Martina Moravcová. Takto vyzerá vrchol rebríčka desiatky najlepších plavkýň histórie, ktoré nikdy nezískali zlatú medailu na olympijských hrách. Zostavil ju špecializovaný portál swimswam.com. "Podľa nich je to bez konkrétneho poradia, no aj tak nás zoradili. Super, teším sa,“ komentovala rebríček Martina Moravcová.

Päťnásobná olympionička Moravcová má dve striebra z olympijských hier v Sydney 2000. O zlato na 100 m mot. ju pripravila svetovým rekordom Holanďanka Inge de Bruijnová a na 200 m kraul jej na Austrálčanku Susie O’Neillovú chýbalo osem stotín. Portál tiež pripomína, že dnes 44-ročná Moravcová je dvojnásobná víťazka Svetového pohára (2002, 2004) a až do príchodu Maďarky Hosszúovej na scénu bola jediná žena s vyše 100 víťazstvami vo SP (105).

"Moravcová vybojovala spolu 68 medailí v súčte olympijských hier, majstrovstiev sveta a majstrovstiev Európy. A to bez výhody zisku cenných kovov zo štafety, keďže Slovensko v nich nemalo hlavné slovo," uviedli zostavovatelia rebríčka.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora