Novinky - 30.04.2020 11:12

Rýchlokorčuľovanie naberá mužských priaznivcov. Môže za to holandská kráska

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Aby bol o šport väčší záujem, potrebuje osobnosť, ktorá na seba patričnú pozornosť upúta. Aby sa podarilo získať mužského fanúšika, je celkom zrejmé, ako by mala táto osobnosť vyzerať. Do veľkej miery môže napríklad pripomínať holandskú rýchlokorčuliarku Juttu Leerdamovú, ktorá púta pozornosť už v aerodynamickom odeve, no prostredníctvom svojho instagramového profilu fanúšikom ochotne odhaľuje oveľa viac. 21-ročná rodáčka z westlandského regiónu je špecialistkou na krátke trate a je trojnásobnou majsterkou sveta.

Holandsko patrí v rýchlokorčuľovaní po boku Japonska či Ruska medzi svetové veľmoci a Leerdamová je jedným z klenotov súčasnej reprezentácie, čoho dôkazom je napríklad aj to, že je súčasťou trojčlennej štafety v tímovom šprinte. Aspoň tomu tak bolo na februárových MS 2020 v Salt Lake City. Lenže nedávno sa rozhodla, že sa na ďalšie podujatia nechce pripravovať s celým národným tímom, ale len vo dvojici so svojím partnerom. Tým je ďalší popredný holandský rýchlokorčuliar Koen Verweij.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jutta Leerdam (@juttaleerdam),

Stalo sa tak len krátko potom, čo začala mladá reprezentantka napĺňať stránku bulvárnych médií, bola vyhlásená za najkrajšiu športovkyňu Holandska, bola súčasťou niekoľkých pikantných modelingových kampaní a počet jej followerov na sociálnych sieťach vystrelil na súčasných 380 tisíc. Vo svete rýchlokorčuľovania je to číslo, ktoré prakticky nemá konkurenciu. Vidieť to už len pri pohľade na ďalšie medailistky zo Salt Lake City. Jej krajanka Letitia de Jongová sa teší priazni 10 tisíc followerov, Japonka Nao Kodairová bezmála 30 tisíc a napríklad Češka Martina Sábliková má 8 tisíc priaznivcov na Instagrame.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora